Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

DE Petre Bădică | Actualizat: 15.04.2022 - 22:12
Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele/ news84media
Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele / RFI

O instituție culturală rusească continuă să funcționeze în București și să propage fake-news în legătură cu războiul din Rusia. Minciunile scrise de Casa Rusă pe pagina de FB despre războiul din Ucraina sunt strecurate printre anunțuri privind organizarea de cursuri.

SHARE

Casa Rusă își contină activitatea la București. O postare din 9 aprilie este o invitație, pe bani, la cursuri de limba rusă. „Costul cursului este de 1050 Ron + 100 Ron taxa de înscriere sau 750 Ron + 100 Ron taxa de înscriere pentru elevi, studenți, pensionari!”

Citește și: ANALIZĂ Cum au eșuat liderii occidentali în a înțelege regimul de la Kremlin. Câteva semne de orbire

Casa Rusă își continua activitatea deși Centrul rus de știință și cultură s-a închis imediat după începerea agresiunii ruse din Ucraina.

Citește și: Centrul cultural rus din Capitală, deschis după un acord semnat de Corlățean cu Lavrov la Moscova

Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

Casa Rusă are intenții bune la vedere. Ea anunță că: „Centrul nostru este un loc unde vă puteți îmbogăți spiritual și intelectual, învățând lucruri noi despre cultura și știința rusă! Vă puteți delecta auzul la un concert de muzică clasică, puteți viziona un film contemporan, puteți puteți urma cursuri de limba rusă predate de profesori nativi cu experiență. Pentru cei mici oferim cursuri de dans, muzică, pictură, teatru sau limba rusă”, se arată în descriere.

Doar că, în ordinul de înființare semnat, pe vremea când președinte era Dimitri Medvedev, scrie ca obiectiv al instituției care înglobează Casa Rusă: „menținerea influenței ruse”.

Casa Rusă: Rușii sunt oameni pașnici

Casa Rusă nu se limitează la sfera culturală, ci are și convingeri politice, propagând minciuni pentru a justifica agresiunea rusă în Ucraina.

În una din postări Casa Rusă zice, în dispreț față de realitate, că rușii vor să ajute oamenii din zonă care sunt persecutați dacă acceptă acest sprijin.

„Șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Natalia Poklonskaya a adus alimente și medicamente în spitalele din Herson.„Locuitorii din zonă sunt persecutați după ce primesc ajutor și hrană de la ruși, inclusiv incendierea caselor. Mulți oameni sunt lipsiți de elemente esențiale de bază, în timp ce li se interzice să accepte ajutor din partea acelorași oameni pașnici din Rusia”, notează Poklonskaia”.

Trupele ruse sunt în prezent complet pregătite pentru un nou asalt dinspre regiunea estică Doneţk şi dinspre cea sudică Herson, a anunţat comandamentul Armatei ucrainene, relatează Reuters.

Citește și: Armata ucraineană: Rusia, pregătită de atac pe direcţiile Doneţk şi Herson

Fake News: Rusia primește ucrainenii cu brațele deschise

Într-o altă postare, Casa Rusă pretinde că Rusia livrează ajutoare umanitare în Donbas, unde Putin pregătește o uriașă ofensivă. În plus, Casa Rusă susține că Rusia abia așteaptă refugiații pentru a-i caza temporar pe teritoriul Rusiei.

„Aproape 100 de camioane din Rusia au livrat deja ajutor umanitar locuitorilor din Donbass și Ucraina. În Lansk au sosit noi camioane cu ajutor umanitar din partea  Ministerului Situațiilor de Urgență cu alimente și articole de bază, care au fost colectate în diferite regiuni ale Rusiei. Pentru cei care reușesc să părăsească zonele periculoase din Ucraina, pe teritoriul țării noastre specialiștii și voluntarii îi ajută la punctele de cazare temporară”.

Sunt tot mia multe mărturii ale tratamentului aplicat de ruși ucrainenilor: bătăi, violuri și crime.

Postările despre livrarea de ajutor rus în estul Ucrainei se face într-o notă triumfalistă. Niciun cuvânt despre agresiunea rusă din această zonă.

Propaganda s-a întețit în ultimele zile

Casa Rusă are postări în care dorește să arate cât de iubită este Rusia. Suntem informați că: „RTs trimit zeci de mesaje în fiecare zi cerând să găsească persoane dragi dispărute în luptă. Mulți au fost deja ajutați de jurnaliști, dar trebuie făcut mai multe”. Urmează mărturii din lumea largă despre rusofobie.

Aflăm că „pe 12 aprilie, în Parcul Martirilor din New Delhi a avut loc un miting în sprijinul Rusiei. Câteva zeci de persoane și-au exprimat dezacordul față de sancțiunile anti-ruse și, de asemenea, i-au condamnat pe oponenții culturii ruse. Participanții au ieșit cu sloganurile „Trăiască Rusia!”, „Iubim Rusia!”, „India și Rusia sunt frați!”.

Casa Rusă, sub tutela lui Lavrov

Pe pagina de prezentare, Casa Rusă la București spune că este „Reprezentanta Agentiei Rossotrudnicestvo. Înființat în mai 2015, Centru cultural oferă Cursuri de limba rusă cu profesori nativi... Cursuri de dans, muzică, pictură, teatru pentru copii”.

Dacă citiți mai sus veți vedea vedea că nu întâmplător pagina de FB a Casa Rusă a scris că „șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Natalia Poklonskaya a adus alimente și medicamente în spitalele din Herson.” Este vorba de șefa agenției care are în subordine Casa Rusă.

Casa Rusă ține de Agenția Rossotrudnicestvo care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, condus de Serghei Lavrov. Lavrov este cel mai de încredere înalt oficial rus al lui Putin.

Agenția Federală pentru Afaceri ale Comunității Statelor Independente, Compatrioții din diaspora și Cooperare Umanitară Internațională este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe. Cunoscută sub numele de Rossotrudnichestvo (rusă: Россотрудничество), este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe.

 Aceasta este o agenție guvernamentală rusă responsabilă în primul rând de administrarea ajutorului extern civil și a schimburilor culturale. Rossotrudnichestvo operează în Asia Centrală, America Latină și Europa de Est (dar mai ales în Comunitatea Statelor Independente).

Agenția a fost creată din agenția predecesoră prin decret prezidențial, semnat de președintele rus Dmitri Medvedev la 6 septembrie 2008, cu scopul de a menține influența Rusiei în Comunitatea Statelor Independente și de a promova legături amicale pentru promovarea politicii și economice a Rusiei. Sursa AICI  și AICI

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te