Vitalia Mediu: peste 18 ani dedicați protejării mediului din România

DE Adrian Costin | Actualizat: 16.08.2023 - 15:13
Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor Foto: Vitalia
Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor Foto: Vitalia
Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor Foto: Vitalia

Cu o experiență de peste 18 ani în industria gestiunii deșeurilor, Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor a devenit un actor important al acestui sector de activitate din România.

SHARE

 De-a lungul anilor, compania și-a asumat misiunea de a da o nouă viață materialelor existente în deșeurile municipale și industriale în beneficiul mediului înconjurător, al colectivităților locale și al societăților partenere.

În acest sens, Grupul Vitalia oferă o gamă variată de servicii, precum:

        Tratarea si depozitarea deșeurilor municipale și asimilabile, asigurând un mediu curat și sigur pentru comunități;

        Sortarea deșeurilor de ambalaje și compostarea celor verzi, promovând astfel reciclarea și reducerea impactului asupra mediului înconjurător;

        Tratarea si depozitarea deseurilor industriale nepericuloase, contribuind la o gestionare eficientă și responsabilă a deșeurilor industriale;

        Colectarea deșeurilor industriale nepericuloase și/sau comerciale, oferind soluții personalizate pentru fiecare client. 

Compania se remarcă, de asemenea, prin operațiunile sale de gestionare integrată și depozitare ecologică în locații strategice din România. Două puncte de referință ale angajamentului lor pentru protejarea mediului și a comunităților locale sunt Centrul de Management Integrat de la Tărpiu din județul Bistrița-Năsăud, și depozitul ecologic din Boldești-Scăeni, județul Prahova. În plus, compania dispune și de un depozit specializat în deseurile industriale nepericuloase situat în Băicoi, Prahova.

Aceste facilități reprezintă piloni fundamentali în eforturile lor de a furniza soluții durabile pentru gestionarea deșeurilor, asigurând protecția mediului înconjurător și oferind comunităților un cadru sigur și responsabil pentru tratarea și depozitarea gunoaielor. Prin operațiunile lor eficiente și specializate, Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor demonstrează angajamentul societatii de a contribui la crearea unui mediu mai curat și sustenabil în întreaga țară.

Vitalia Mediu: peste 18 ani dedicați protejării mediului din România

Povestea companiei a început în anul 2001, odată cu construirea primei celule de depozitare a deșeurilor din Boldești-Scăeni, Prahova, care a devenit primul depozit ecologic pentru deșeurile municipale din România. În prezent, depozitul de la Boldești Scăeni este inclus în "Planul de Dezvoltare pe Termen Lung al județului Prahova și a fost desemnat "Depozit Județean" în 2011. Acesta și-a continuat dezvoltarea prin construcția celulelor de depozitare 4, 5 și 6, prin implementarea unor lucrări pentru captarea biogazului și prin extinderea capacității stației de epurare.

În anul 2014, în cadrul depozitului din Boldești Scăeni, Vitalia a inaugurat o instalație de producere a energiei electrice din biogazul rezultat din deșeuri, capacitatea inițială fiind de 320 kW. Acest proiect a demonstrat cu succes că deseul poate fi transformat într-o resursă valorificată atunci când este utilizat inteligent și sustenabil.

Începând cu anul 2013, filiala societății Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor Bistrița-Năsăud a început să opereze Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din Tărpiu, care la acea data includea o celulă de depozitare, o stație de sortare a deșeurilor de ambalaje cu o capacitate de 13.000 de tone/an și o stație de compostare cu o capacitate de 12.000 de tone/an.Ulterior, in iulie 2021, a fost inaugurată cea de-a doua celulă de depozitare a gunoaielor menajere.

Grupul Vitalia crede cu tărie în importanța colectării selective a deșeurilor, reciclării, tratarea și compostarea acestora ca etape esențiale către un mediu sănătos și o țară mai curată. Prin serviciile lor specializate, ei contribuie activ la crearea unei lumi mai bune pentru noi toți.

Află mai multe despre acțiunile Vitalia Mediu de pe site-ul lor sau de pe pagina dedicată de Facebook!

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te