VIDEO Pasajul Domnești de pe Centură, finalizat într-un an. Cum sabotează Bucureștiul acest proiect

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.11.2021 - 11:13
VIDEO Pasajul Domnești de pe Centură, finalizat într-un an. Cum sabotează Bucureștiul acest proiect

Lucrările la Pasajul Domnești continuă în ritm bun, existând șanse să fie inaugurat chiar la finalul lui 2022.

SHARE

O nouă filmare cu Pasajul Domnești de pe Centura București arată că scheletul sensului giratoriu se vede foarte clar definit.

Cum au evoluat lucrările la Pasajul Domnești:

Citește și: VIDEO Autostrada Sibiu – Pitești nu se deschide înainte de 2029. Stadiul lucrărilor pe fiecare lot

Stadiu lucrări noiembrie: 46%

Stadiul lucrări octombrie: 43%

Stadiul lucrări iunie 2021:   27%

Stadiul lucrări mai 2021:   24%

Stadiul lucrări aprilie 2021: 24%.

 

Pasajul Domnești - Giratoriu suspendat

Lungime: 536 m

 Cost: 91,5 mil lei Constructor: Straco / Construcție preluată de subcontractorul Tracon în 2017

Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare și execuție)

Cost: 91 milioane lei fără TVA

Plăți reaizate pentru 32% din lucrare.

Citește și: VIDEO România face 2 km de tunel în 13 ani. Autostrada de la Sibiu la Nădlac, deschisă total în 2026

Marile probleme sunt la intrarea în București dinspre pasajul Domnești

Dacă pasaajul Domnești poate fi inaugurat în decembrie 2022, lucrările la lărgirea sensului de mers spre București sunt în impas. Prelungirea Ghencea nu este nici acum lărgită la patru benzi deși promisiuni în acest sens sunt de peste un deceniu. Dacă această arteră nu va fi urgent modernizată este probabil ca Pasajul Domnești să devină un „dop” unde timpii de așteptare pentru șoferi să fie la fel de mari ca acum.  

Reprezentanţi ai Iniţiativei Prelungirea Ghencea protestează, la finalul lunii septembrie, în faţa Primăriei Capitalei, în timpul şedinţei de Consiliu General, pentru a-şi arăta în acest fel nemulţumirea faţă de întârzierea lucrărilor de supralărgire a arterei.

Potrivit unui comunicat transmis de Iniţiativa Prelungirea Ghencea, acesta este cel de-al treisprezecelea protest din ultimii şapte ani. Asociaţia îi solicită primarului Capitalei, Nicuşor Dan, un plan de continuare a lucrărilor la Supralărgirea Prelungirea Ghencea - Domneşti, până la finalizarea integrală a proiectului cu benzi de circulaţie auto, trotuare, bandă pentru biciclete, linie de tramvai şi Park & Ride lângă Pasajul Domneşti.

"Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi proiectul de lărgire al Prelungirii Ghencea este început 'pe hârtie' de peste 15 ani, lucrările demarate acum 2 ani de fosta administraţie a Capitalei - pe un sfert din totalul proiectului, primul tronson de 700 m între str. Braşov şi str. Râul Doamnei - sunt încă nefinalizate iar Primăria Capitalei nu a prezentat o planificare a continuării întregului proiect în lungime totală de 5,6 km. Totodată, prin această acţiune publică cetăţenii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei, precum şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului permanent de accidente în care se circulă de 15 ani în Prelungirea Ghencea, pe zona dintre str. Valea Oltului şi Şoseaua de Centură", se arată într-un comunicat.

Pasajul Domnești de pe Centură, finalizat într-un an. Cum sabotează Bucureștiul acest proiect

Potrivit aceleiaşi surse, trotuarele provizorii "realizate acum 4 ani de Primăria Capitalei doar pe jumătate din lungimea străzii sunt înguste şi obstrucţionate de stâlpii indicatoarelor de circulaţie, marcajele trecerilor pentru pietoni sunt aproape invizibile iar lipsa benzilor unice dedicate STB duce frecvent la blocarea în trafic a autobuzelor pe strada cu doar o bandă pe sens".

Iniţiativa Prelungirea Ghencea îşi exprimă nemulţumirea legată de lipsa benzilor speciale, dar şi de faptul că în zonă "sunt autorizate în continuare ansambluri rezidenţiale de blocuri cu 11 - 14 etaje".

Miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara că proiectul de la Prelungirea Ghencea înregistrează întârzieri din cauză blocării conturilor pentru investiţii, dar şi a unor "complicaţii tehnice" legate de activitatea companiei municipale care efectua lucrările şi care avea datorii de 40 de milioane de lei. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te