„Proiectul de 550 milioane de lei are ordin de începere emis în decembrie 2014 și trebuia să fie gata în 2016, dar nu va fi terminat nici în 2020, având în continuare birocrație nerezolvată și un constructor grec mediocru (Aktor) care a fost susținut în contract de un partener român (Euroconstruct) intrat între timp în insolvență.
După ani întregi de avans în teren cvasi-inexistent, în ultimele săptămâni mobilizarea a cunoscut îmbunătățiri semnificative, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 70%.
S-a progresat la podul peste Mureș de la Rădești, la terasamente, rigole și șanțuri betonate sau la secțiuni izolate de asfalt. Activitatea poate fi îmbunătățită substanțial în special pe partea de structuri nefinalizate și la așternerea asfaltului.
Suntem foarte rezervați cu privire la apariția "luminiței de la capătul tunelului", deoarece antreprenorul general are mari restanțe financiare către subcontractori, existând riscul ca în orice moment aceștia din urmă să stopeze lucrările. În plus, stâlpii de înaltă tensiune din nodul rutier Teiuș tot nu sunt mutați și blochează pasajul peste calea ferată din apropiere, punctul critic al șantierului”, arată Asociația.
Doar două din cele patru loturi ale autostrăzii au fost deschise.