VIDEO Coșmarul șoferilor într-un important oraș al României s-a sfârșit. Au șosea de centură

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.09.2024 - 14:10
Coșmarul șoferilor într-un important oraș al României s-a sfârșit. Au șosea de centură - Foto: captură video
Coșmarul șoferilor într-un important oraș al României s-a sfârșit. Au șosea de centură - Foto: captură video

Coșmarul șoferilor într-un important oraș al României s-a sfârșit. Au șosea de centură. E cu o bandă pe sens, deși, poate, ar fi fost nevoie de autostradă, dar e bine și așa. Rețelele de socializare s-au umplut de comentarii.

SHARE

Mult așteptata deschidere a traficului pe centura Timișoara Sud a avut loc marți, 10 septembrie 2024. Aceasta a costat 383.844.478,02 lei, plus TVA, iar banii au venit din contribuția Uniunii Europene din Programul Transport 2021-2027 – Programe FEDR.

Citește și: Un nou tip de drum se extinde în Europa. Asfaltul e vopsit în ROȘU. Ce trebuie să facă șoferii

Coșmarul șoferilor într-un important oraș al României s-a sfârșit. Au șosea de centură

Centura Timișoara Sud are o lungime de 25,690 km, 5 intersecții, 4 noduri rutiere și 12 structuri:

- Intersecții: intersecție tip giratorie între Varianta de Ocolire Timișoara Sud (VOTS), strada Paul Morand și un acces la unitățile economice a zonei industriale; intersecție tip giratorie între VOTS și DJ 595D (fost DC 152) (B-dul. Sudului legătură cu Urseni); intersecție tip T între VOTS și DC 152 (fost DC 98 Timișoara – Urseni în zona Rudicica); intersecție tip giratorie între VOTS și drum de legătură dintre Calea Moșniței și DC 149; intersecție tip giratorie între VOTS și DC 149 (Str. Victoria din Ghiroda – Moșnița Veche).

Citește și: VIDEO Bucata de „autostradă-muzeu” de pe Autostrada Bucureștiului, ZERO șanse de inaugurare în 2024

- Noduri rutiere: nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DN 59 și DJ 593 și un sens giratoriu la nivel pentru DN 59 (Timișoara – Moravița) și DJ 591 (Timișoara – Peciu Nou); nod rutier Str. Trandafirilor – Giroc și bretele de acces; nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DJ 592 și un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timișoara – Moșnița Nouă); nodul rutier existent - DN 6 (Timișoara – Lugoj).

- Structuri: 1 pod peste Canalul Bega (Ghiroda), 2 pasaje peste drumuri județene (DJ 591 Timișoara – Sânmihaiu Român; DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă), 1 pasaj peste DN 59 Timișoara – Moravița; 3 pasaje peste linii de cale ferată; 2 poduri peste canale de irigații; 1 pasaj peste conductă și drum tehnologic; 1 pasaj peste șoseaua de centură (Chișoda); 1 pasaj peste str. Trandafirilor, Giroc.

Lucrarea a fost făcută de asocierea SA & PE Contructuct SRL, Spedition UMB SRL și Tehnostrade SRL. 

Lucrările au început în martie 2020. Contractul a fost reziliat în decembrie 2022, la stadiul de cca 58%, iar licitația a fost reluată. Asocierea menționată a finalizat lucrările într-un an.

Reacțiile șoferilor la deschiderea Centurii Timișoara Sud nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare: 

- „Doamne ajuta ! Pacat ca nu s-a realizat cu patru benzi . Sper sa resimtim o minima descongestionare in trafic in Timisoara . Urgent si sectorul vest , poate tot in acelasi ritm alert.”

- „Mă rog e bine și așa. Când ți e foame și primești doar supa mulțumești și pentru aia. Mă întreb însă de ce n am meritat și noi 4 benzi in loc de doua? Depășirea este interzisa pe toată lungimea centurii. Daca prinzi o basculanta mai "sărăcuță" in față te duci cu 50 la ora două ceasuri. Scuze dar nu pot sa nu fac paralela cu Oradea și cu centura lor. Or fi mai cu moț. 🤔

- „La campie o singura banda. Trist!”

- „Dunca(Dumbravita)-Uzina de apa(Calea Urseni) fix 18 minute.Un deliciu…”

- „Aeroport Chișoda 15 minute 🫡🙏

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te