Unde sunt cele mai scumpe chirii din România şi unde plăteşti cu 15% mai mult

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.03.2023 - 10:09
Unde sunt cele mai scumpe chirii din România şi unde plăteşti cu 15% mai mult - Foto: Pexels/Pixabay

Oraşele Cluj-Napoca și București au cele mai scumpe chirii din România. dintre orașele mari, Timișoara are cele mai accesibile apartamente. diferența dintre prețul cerut pe chirie în Timișoara și Cluj-Napoca sau în București, se apropie de 30%, la garsoniere.

SHARE

Diferenţa depășește 20%, în cazul apartamentelor cu două și trei camere. Cele mai scumpe chirii din țară sunt în București și Cluj-Napoca.

Cele mai scumpe chirii din România

În marile orașe ale țării, chiriile medii lunare se situează între 220 de euro și 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro  și 450 de euro pentru un apartament cu două camere și între  400 de euro și 600 de euro pentru unul cu trei camere, conform Imobiliare.ro.

Comparația ia în calcul prețurile medii solicitate de proprietari, în luna martie 2023.  Față de perioada similară a anului anterior, diferențele ajung până la 21%, în cazul garsonierelor din Constanța.

De altfel, cele mai mari diferențe anuale sunt în Constanța, cu 21,1% pentru garsoniere și 19% pentru apartamentele cu  două și trei camere.

Citeşte şi: Bursa chiriilor în București: Chiria în Aviației, și de 3 ori mai mare decât în Drumul Taberei

Cele mai mici evoluții anuale au fost înregistrate în Timișoara și București, unde se încadrează până în marja de 11%, pentru toate categoriile analizate.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună, pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună, pentru un apartament cu două camere, și la 600 de euro pe lună, pentru o locuință cu tricamerală.

Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-a înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere, unde acestea au crescut cu 10.7%.

Citeşte şi: Scumpirea ratelor, bucuria proprietarilor de apartamente de închiriat. Cum evoluează prețurile

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună, pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună, pentru un apartament cu două camere, și 530 de euro pe lună, pentru o locuință cu trei camere.

Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16.9%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 580 de euro pe lună pentru trei camere.

În vogă, apartamentele cu trei camere

Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15.7%.

În Constanța, chiriile ajung la 250 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 500 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.

Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ, și anume au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 21.1%.

În Iași, particularii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere.

Monocameralele, adică garsonierele, evoluţie semnificativă

Și în acest centru regional prețurile apartamentelor monocamerale au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+10.7%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere.

Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu două camere, unde acestea au crscut cu 9.8%.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te