Un produs de post, retras urgent din supermarketuri. Contaminat cu salmonella!

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.04.2024 - 20:49
Un produs de post retras urgent din supermarketuri Foto: unsplash.com - rol ilustrativ
Un produs de post retras urgent din supermarketuri. Foto: hna.de

Un aliment foarte căutat în Postul Paștelui a fost retras din supermarketuri după ce producătorul a anunțat că a găsit salmonella într-o probă. Cei care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu-l consume.

SHARE

Producătorul unui tip de humus a anunțat retragerea de la raft al produsului după ce într-o probă de test a fost descoperită salmonella. 

Clienții care au cumpărat produsul primesc banii înapoi. 

Un produs de post, retras urgent din supermarketuri. Contaminat cu salmonella!

Consumul unui astfel de produs infestat ar însemna probleme grave de sănătate. Măsura retragerii a fost anunțată chiar de producătorul german.  Acest produs este vândut în mai multe supermarketuri. 

Citește și: Ce produs de la Lidl consumat de copii a fost retras de la vânzare? Produce vărsături, indigestie

Humusul este foarte popular și versatil. Sosul preparat din năut și unt de susan este acum disponibil în numeroase varietăți și de la mulți producători. Cu toate acestea, un produs nu ar trebui consumat, deoarece ar putea fi contaminat cu salmonella și, prin urmare, este supus retragerii.

Chiar producătorul a anunțat că salmonella a fost detectată într-o singură probă în timpul testelor interne. Cu toate acestea, ar putea fi afectate și alte pachete cu aceeași dată (de consum optimizat) și număr de lot. Informațiile pot fi găsite pe marginea capacului ambalajului. Humusul afectat este vândut, printre altele, la Globus și Rewe.

Infecțiile cu salmonella

O boală cauzată de salmonella este o infecție tipică de origine alimentară, informează Centrul Federal pentru Educație Sanitară. În Germania se înregistrează în mod repetat focare de salmonella. În cazul unei infecții, bacteriile se înmulțesc în tractul gastrointestinal și, de obicei, provoacă simptome în termen de șase până la 72 de ore.

Cei infectați pot avea stare generală de rău, dureri abdominale, diaree, vărsături, febră ușoară.

Citește și: Lidl retrage un nou produs de la vânzare. Clienții au fost anunțați să-l returneze. Este periculos

Simptomele pot persista timp de câteva zile și apoi se pot atenua de la sine. Dacă nu este cazul sau dacă boala devine severă, trebuie solicitată de urgență asistență medicală. Copiii, femeile însărcinate, persoanele cu boli anterioare și persoanele în vârstă sunt deosebit de expuse riscului.

După cum explică producătorul în anunțul său, clienții afectați trebuie să contacteze compania și să trimită o fotografie a ambalajului pentru a primi o rambursare. Adresa de e-mail pentru aceasta este: [email protected]. Recent, pasta de susan, care este un ingredient în hummus, a fost, de asemenea, retrasă de pe întreg teritoriul Germaniei din cauza salmonellei, scrie ziarulromanesc.de

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te