Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni”

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.10.2024 - 10:02
Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni” - Foto: Pexels/Kai Pilger
Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni” - Foto: Pexels/Kai Pilger

Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni”. Producătorul de confecţii belgian Habitex, prezent în România prin trei firme, a disponibilizat majoritatea angajaţilor.

SHARE

Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni”. Producătorul de confecţii belgian Habitex, prezent în România prin trei firme, a disponibilizat majoritatea angajaţilor din România.

Motivul invocat este scăderea semnificativă a comenzilor, conform informaţiilor obţinute de la AJOFM Maramureş.

Un producător de haine dă afară sute de angajați, în România. „Nu ne cumpără nimeni”

Grupul Habitex din Belgia e prezent în România, prin firmele Habitex Romania, Infinity Mode şi Habimode&Style.

La 14 august, Habitex Romania a disponibilizat 14 dintre cei 21 de angajaţi, în timp ce Infinity Mode şi Habimode&Style au concediat colectiv toţi salariaţii.

Infinity Mode a renunţat la toţi cei 130 de angajaţi, iar Habimode&Style a disponibilizat 90 de salariaţi, conform Economica.net.

Citeşte şi: Industria textilă din Iași atârnă de un fir de ață

Precizăm că angajatorii au obligaţia să comunice Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de muncă decizia de concediere colectivă a personalului cu cel puţin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii acesteia.

Scăderea excesivă a comenzilor e principalul motiv pentru care firmele din grupul Habitex au recurs la disponibilizări, reiese din datele obţinute de Economica.net, de la AJOFM Maramureş.

Administratorul celor trei firme a fost Henryk Grauer. În urma decesului acestuia, noul administrator al firmelor e Katia Sarah Weiner, conform unor decizii ale asociatului unic al firmelor, din 30 aprilie 2024.

Citeşte şi: Compania de cosmetice Avon a solicitat falimentul. Ce s-a întâmplat cu produsele care au talc

„Aceste societăți făceau parte dintr-un grup de companii care au aparținut unui om de afaceri care a decedat în primăvara anului 2024, și un alt motiv invocat de către aceste societăți pentru concedierile colective este faptul că urmașii acestui domn nu au dorit preluarea afacerii cu problemele respective”, au comunicat oficialii AJOFM Maramureş.

Firmele sunt deţinute de societatea Ikanos din Luxemburg. Habitex Romania, Infinity Mode şi Habimode&Style au realizat afaceri nete cumulate de peste 53 de milioane de lei în 2023, cu 16% mai mici decât cele obţinute în 2022

Habitex Romania a avut cifră de afaceri netă de 35,2 milioane de lei în anul 2023, cu 23% mai mică decât cea din anul 2022. Firma a intrat în pierdere în anul 2023, în valoare de peste 280.000 de lei, conform bilanţurilor societăţii.

În pierdere de doi ani

Infinity Mode a avut afaceri nete de 11,4 milioane de lei în anul 2023, în creştere nesemnificativă faţă de valoarea indicatorului din 2022.

Societatea a mers în pierdere pentru al doilea an consecutiv. Infinity Mode a încheiat anul 2023 cu pierdere netă de 231.789 de lei.

Habimode&Style a avut cifră de afaceri netă de 6,6 milioane de lei în anul 2023, cu aproape 11% mai mare decât cea din anul 2022, potrivit bilanţurilor societăţii.

Firma a revenit pe profit în anul 2023, în valoare de 220.093 de lei, după ce în 2022 a înregistrat pierdere.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te