Un client nu a mai primit de un an facturi de la Hidroelectrica. Suma imensă pe care o are de plătit

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.02.2023 - 11:02
Facturi mult întârziate la Hidroelectrica - Foto: RTV
Factura la curent - Foto: Facebook / Adrian Matean

Hidroelectrica a reușit să atragă un mare număr de clienți pe piața de energie, pentru care nu era pregătită din punct de vedere logistic. Astfel, s-a ajuns la întârzieri de un an la emiterea facturilor.

SHARE

Hidroelectrica are cel mai bun preț al energiei pentru casnici (25 de bani/kWh preț al energiei active), preț care nu se schimbă pentru un an de contract. Potrivit unor surse, cererile pentru noi contracte au fost și de câteva mii pe zi.

Astfel au început întârzierile în emiterea facturilor. La început întârzierile au fost de câteva luni, acum s-a ajuns și la un an după cum demonstrează un client care a postat ultima factură din februarie 2022. Cei care au comentat arată că nu este un caz similar.

Citește și: Hidroelectrica, cel mai mic preț la energie, „înghețat” un an. Anunț despre facturi și clienți noi

Aș vrea să mă "laud" și eu. Săptămâna viitoare implinesc un an fără factură 🥳 Ce credeți, să mai aștept? Am înțeles că au fost probleme, dar chiar așa întârziere nu am văzut la nimeni”.

Utilizatorul a făcut și un calcul și spune că îi va veni, în final o factură uriașă pe care probabil nu o va eșalona: „la 450 kW media pe luna, in 12 luni da o factura de 4000 lei/an. Nu vreau sa umblu cu telefoane pentru esalonare peste inca 12 luni, cu o datorie de 8000 lei.”

Factura este mai jos:

Cei care au comentat pe grup spun că nu este un caz similar și că întârzierile generează un lanț de alte probleme. 

„O intrebare..ma pot muta la alt furnizor de energie electrica in timp ce sunt sub contract cu Hidroelectrica ? Problema e ca nu am nici o factura emisa de actualul furnizor (hidroelectrica) iar la contractare se cere o factura de la ultimul furnizor..cum procedez ? Ms”

„Interesant ar fi daca vrem sa vindem locatia (nu sunt in situatia respectiva). Din cate stiu trebuie sa dovedesti ca nu ai datorii la utilitati.”

„Buna ziua, am sunat la cei de la Hidroelectrica, pt ca am nevoie sa schimb titularul din contract, si mi s-a spus ca trebuie s-a astept sa vina prima factura, dar noi fiind clienti doar din luna ianuarie, nu cred ca va veni prea curand, eu am nevoie sa figurez la ei cu alt nume de luna asta . A mai primit cineva acest raspuns? Cum ati mai procedat ?”
 

„Decat 6 luni in care fi furat si a avea o relatie om normal-autist, mai bine 1 an fara factura.”, spune cineva împăciuitor.

În acest moment, după cum au semnalat mai mulți utilizatori, facturile se emit pe lunile aprilie-mai. 

Hidroelectrica te reeșalonează

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunțat că, pentru a se diminua numărul de solicitări de eșalonare a plăților, „nu vor veni teancuri de 9-10 facturi. Procesul de facturare pentru perioada anterioară a început la Hidroelectrica, s-a facturat luna aprilie şi am luat decizia ca totuși facturile să nu vină într-un singur calup, ci să vină pe fiecare lună în parte, cu un anumit decalaj. Facem asta pentru a încerca să diminuăm numărul de solicitări de eșalonare pe care le pot face clienții în cazul în care nu pot plăti contravaloarea facturilor”.

Citește și: Hidroelecrtica va emite facturi săptămânal. Abonații au de plătit consumul pentru ultimele 10 luni

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te