Traseist, Răzvan Cuc este paralel cu Transporturile. A abandonat un doctorat ca să facă bani

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.10.2019 - 12:22
Inquam Photos

Ministrul Cuc nu are nici pregătirea educațională și nici experiența pentru a conduce domeniul Transporturilor.

SHARE

Răzvan Cuc este un exemplu perfect de parvenit politic. În primul mandat de ministru (2017), Cuc a fost împins spre scaunul de la Transporturi de PSD Giurgiu și de Niculae Bădălău. Îmbătat de putere, Răzvan Cuc a decis să iasă din umbra lui Bădălău, cei doi certându-se puternic.

Arbitrajul lui Dragnea

Finalul primului mandat la Ministerul Transporturilor l-a prins pe Răzvan Cuc cu zero kilometri de autostradă. Demis în octombrie 2017, părea că Răzvan Cuc își va închiea cariera ministerială în infrastructura de transport pentru care oricum nu avea nicio pregătire.

În 2019, Răzvan Cuc este numit, din nou, numit ministru spre nemulțumirea lui Niculae Bădălău care s-a opus dar fără succes. Pentru că, între timp, Răzvan Cuc, își luase transferul spre alt județ.

În ianuarie 2019, liderul Liviu Dragnea a ținut să-i transmită lui Bădălău că Răzvan Cuc a devenit, recent, membru al PSD Neamț și că se bucură de susținerea acestei organizații. 

„Răzvan Cuc e membru la PSD Neamț de vreo două săptămâni. Înțeleg îngrijorarea PSD Giurgiu, dar PSD Neamț îl susține foarte tare”, a declarat Liviu Dragnea, 

Răzvan Cuc devenea, astfel, nu doar ministru al Transporturilor pentru un al doilea mandat dar și un traseist județean.

Cuc  a promis, pentru 2019, 100 de kilometri de autostradă, dar a livrat 21.

Student și expert în același timp

Între 2009 și 2012, Cuc a urmat Facultatea de Drept a facultății private Hyperion.

În această perioadă, a lucrat ca expert în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. Din 2010, și-a continuat studiile de la Giurgiu, unde a ajuns administrator al firmei SC Pan D’Or Aliment. Cum între cele două orașe sunt 90 de minute cu mașina, am vrut să verificăm temeinicia studiilor făcute de Cuc la universitatea clasată în cea mai slabă categorie a instituțiilor de învățămât superior.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm faptul că în evidențele universității noastre am identificat un absolvent cu numele Cuc. I. Alexandru Răzvan, care a urmat cursurile Facultății de Drept în perioada 2009 – 2012, forma de învățământ la distanță, cursuri pe care le-a absolvit cu diploma de licență în sesiunea iunie 2012. Apreciem că datele privind situația școlară a absolvenților noștri intră sub incidența reglementărilor privind datele cu caracter personal“, ne-a explicat rectorul Sever Irin Spânulescu. 

În 2008, în timp ce lucra la Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii și se pregătea de un master la Hyperion, Cuc s-a înscris la doctorat. Avea să fie exmatriculat câțiva ani mai târziu, pentru că nu a mai dat pe la școlă. Se luase cu politica și afacerile și a abandonat doctoratul, după cum mi-a explicat chiar ministrul. 

Ce a făcut înainte de Transporturi

Cuc a aterizat la Ministerul Transporturilor după ce a fost ales deputat. Anterior, fusese Administrator public al județului Giurgiu. În 2016, a reprezentat Consiliul Județean în relația cu presa.
Între 2015 și 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Sectorul aviației, sectorul rutier de unde a fost dat afară pentru incompetență de Dacian Cioloș. Din 2013 a fost Director în Gestionarea și administrarea patrimoniului S.C. Administrația Zonei Libere S.A. În paralel a fost și Consilier Județean. Timp de doi ani a fost administratorul unei firme de panificații. Între 2007 și 2010 a fost expert în cadrul ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.
 
 DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te