VIDEO România va achiziționa submarine ce vor spiona Rusia din Marea Neagră. Turcia, marginalizată

DE Bianca Iosef | Actualizat: 30.07.2022 - 20:43
Ce rol ar putea avea România în NATO- Foto: PEXELS PHOTOS

Rolul Turciei în NATO este pus la grea încercare. Dacă România ar achiziționa submarine care să fie folosite în Marea Neagră lucrurile se vor schimba radical, inclusiv în dinamica războiului dintre Rusia și Ucraina.

SHARE

Dacă România va cumpăra submarine, acest lucru va însemna că rolul Turciei în NATO s-a încheiat întrucât până acum Marea Neagră a fost un teren al Rusiei și Turciei.

Citește și: VIDEO O marmotă fură din recolta unui fermier și mănâncă în fața camerei de supraveghere

Bucureștiul va intra în procedura de achiziție a unor submarine pentru Marea Neagră, o mare facilă pentru localizarea submarinelor, întrucât, în mod evident, primește și presiuni din partea Occidentului.

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Un cunoscător al problemei a spus că România este presată de NATO să joace rolul Turciei în regiune. Americanii văd că Turcia nu are dorința de a rupe legăturile cu Rusia și, prin urmare, plănuiesc ”înlocuirea” Turciei cu România în operațiunile de la Marea Neagră, potrivit Rador.

Planul de achiziție al Armatei Române include submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a anunțat ministrul român al apărării.

Citește și: Declarațiile lui Viktor Orban considerate rasiste și inacceptabile de către Parlamentul European

Vasile Dincu a adăugat că a fost semnată o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării în acest sens.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început procesul de aducere a noului echipament în parlament: este vorba de submarine și elicoptere Scorpene. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez. și vrem să implementăm acest proiect”, a spus el.

Citește și: VIDEO Cum arată elicopterele și submarinele Scorpene pe care România le va cumpăra din Franța

Pe de altă parte, în cadrul vizitei sale efectuată la Baza „Mihail Kogălniceanu”, Emmanuel Macron a anunțat un plan ambițios pentru modernizarea Forțelor Navale Române. Ulterior, România și Franța au semnat o scrisoare de intenție privind înzestrarea Forțelor Navale Române cu „echipamente navale.

În tot acest context, publicația franceză Opex360, analizând vizita președintelui Emmanuel Macron la București, speculează la posibile discuții cu privire la submarine. Francezii sunt de părere că scrisoarea de intenție ar putea viza acest domeniu și citează declarațiile dese făcute de ministrul Vasile Dîncu în ultimele luni cu privire la submarine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te