Pe ce trebuie să îți cheltuiești banii dacă ai salariul minim. „Altfel, riști să rămâi fără casă”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.03.2023 - 19:18
Bani puțini în buzunarele românilorFoto: Pexels.com

Prioritățile românilor care trăiesc din salariul minim sunt foarte clar definite. Situația economică din țară nu le dă prea multe opțiuni. Astfel, cei mai mulți nu mai rămân cu bani de la o leafă la cealaltă.

SHARE

Prioritățile românilor care trăiesc din salariul minim sunt foarte clar definite. Sunt câteva milioane de oameni care se găsesc în această situație.

Deși au bani mai mulți, prețurile tot mai mari la alimente și servicii le-au anulat practic mărirea venitului începând cu 1 ianuarie. 

Consultat de Newsweek, analistul economic Adrian Negrescu a explicat că este aproape imposibil să te descurci financiar în prezent cu o astfel de sumă, lunar.

Cum se descurcă cei românii care au salariul minim. ” E un trai la limita sărăciei”

În țara noastră numărul angajaților plătiți cu salariul minim pe economie noastră a crescut ireal de mult în numai câteva luni.

Însă, deși au mai mulți bani, ei sunt tot mai săraci.

”Dacă ai salariul minim, adică câştigi până în 2000 lei pe lună, e aproape o misiune imposibilă să te descurci financiar în prezent. E greu de spus ce contează în primul rând – masa zilnică, facturile, rata la bancă. 

Citește și: Salarii de 16.917 lei și spor de "condiții vătămâtoare" de 1.456 de lei la ASPA. Șoferii au 1.000 €

Un lucru este sigur – facturile la energie, gaze şi ratele la bancă sunt titluri executorii, adică dacă nu le plăteşti, te poţi trezi că rămâi fără casă sau cu poprire pe salariu.

Aşa că, de voie de nevoie, să îţi plăteşti taxele trebuie să fie o prioritate. Cu puţinii bani care ţi-au mai rămas e greu de spus cum să te descurci.

E un trai la limita sărăciei, o consecinţă a inflaţiei puternice care a distrus puterea de cumpărare”, a spus analistul economic Adrian Negrescu.

Citește și:  Salariul pentru care femeile s-ar declara fericite. Una din trei românce ar fi mulțumite cu acesta

Expertul a dat și o soluție deși este greu de realizat  pentru mulți dintre români.

”Singura şansă de a supravieţui financiar este să cauţi un job mai bine plătit, pentru că n-am scăpat încă de criză. Vom avea preţuri mari cel puţin un an de acum incolo.

 În astfel de condiţii, aşa cum am mai spus, supravieţuirea financiară este cuvântul de ordine peste aproape 4 milioane de români.

O curbă de sacrificiu în genul celor cu care ne-am mai întâlnit după Revoluţie în care fiecare se salvează şi supravieţuieşte cum poate.

Din păcate, toate promisiunile politicienilor că ne va fi mai bine s-au dovedit simple vorbe. Voucherele, pseudo-ajutoarele oferite în ultimul an n-au rezvoltat problema sărăciei”, a mai spus Adrian Negrescu.

Citește și: Unde lucrează românii care au peste 20.000 € salariul. Topul celor mai bine plătiți angajați

De la 1 ianuarie 2023, salariul minim brut pe economie a crescut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te