Pentru imaginea Craiovei, nu e criza energetică. Olguța extinde iluminatul festiv de Crăciun

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.09.2022 - 15:49
Piața de Crăciun Craiova / Foto: Primaria Municipiului Craiova, Facebook

Administrațiile centrale și locale din întreaga Europă iau măsuri pentru reducerea consumului de curent electric.

SHARE

Dar, după ce în 2021 Târgul de Crăciun din Craiova a apărut în topul „European Best Destinations”, primarul Olguța Vasilescu extinde iluminatul festiv.

„Având în vedere că anul trecut am fost desemnați de European Best Destinations ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun și pentru iluminatul festiv, ornamentele și decorațiunile luminoase de sărbători vor fi, și de această dată, o componentă importantă din conceptul Târgului de la Craiova. Astfel, vom intra și anul acesta în competiția europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun.

Citește și: VIDEO Un DJ a purtat chiloți PSD la concertul de 3.000.000 $ al Olguței. Ce regrete are primarul

Situația actuală, de creștere a facturilor la curent, nu va afecta iluminatul public de sărbători al municipiului Craiova, pentru că noi folosim, încă din anii precedenți, leduri. Astfel, continuăm să facem economii și să beneficiem de cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun.

Pentru anul acesta, ne-am gândit să extindem iluminatul festiv de sărbători și în alte cartiere, iar primul care va beneficia de decorațiuni luminoase de Crăciun va fi Craiovița Nouă. Mai ales că acolo, am demarat, în aceste zile, reabilitarea esplanadei, unde vom face reparații în toată zona respectivă și vom schimba inclusiv locurile de joacă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, relatează gds.ro

Citește și: Olguța îi plătește pe DJ Snake și Modern Talking cu 3.000.000$ ca să promoveze valorile oltenești

Lumina stinsă, în halele piețelor din Craiova

În plină criză a energiei, SC Pieţe şi Târguri se gândeşte să reducă consumul de energie electrică şi stinge lumina în halele din pieţe.

„Am discutat şi noi, şi încercăm să vedem cum putem folosi energia solară, ne gândim la panouri fotovoltaice. Momentan, am început să stingem luminile în halele din pieţe. Acestea erau lăsate aprinse noaptea ca să-l ajute pe paznic să vadă în interior atunci când îşi face rondul”, a afirmat directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova, Alin Mărăcine.

În 2021, Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat pe locul al 6-lea în topul celor mai frumoase din Europa, într-un clasament European Best Destinations, târgul din Bănie devansând oraşe precum Bruxelles, Praga, Moscova, Manchester. Pe primele locuri s-au situat Budapesta, Viena şi Metz.

Clasamentul European Best Destinations a fost realizat în urma unui vot online. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.