O nouă mega-licitație la ONAC: 190 de milioane de lei pentru telefonie și internet la ministere

DE Alexandru Pop | 01.09.2020 - 12:12
Cornelia Nagy, șefa ONAC/FOTO: hotnews.ro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a demarat marți o nouă licitație deschisă pentru achiziția de abonamente de voce și internet mobil cu telefoane incluse pe o perioadă de 2 ani pentru zeci de ministere, agenții și instituții publice.

SHARE

Contractul este estimat la peste 189 milioane lei (peste 39 milioane de euro) fără TVA. Guvernul Orban vrea să schimbe în prezent conducerea ONAC pe care o învinovățește că ar fi întârziat achiziția celor 250.000 de tablete promise elevilor în noul an școlar pentru desfășurarea cursurilor online.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a demarat marți o nouă licitație deschisă pentru achiziția de abonamente de voce și internet mobil, cu telefoane mobile incluse pentru ministere, agenții și instituții publice precum: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanțelor, Consiliul Național al Audiovizualului, Agenția Națională de Presă Agerpres, Agenția de Plăți în Agricultură (APIA), Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), diverse Direcții de Săătate Publică etc.

Contractul cu o valoare estimată fără TVA de peste 189 milioane lei (peste 39,04 milioane de euro) este finanțat din fonduri publice și implică încheierea unui acord-cadru cu o durată de implementare de 24 de luni, conforma datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Contractul se va atribui pe principiul cel mai bun raport calitate/preț, în care comonenta financiară va conta în proporție de 85%, iar implementarea unui proiect social care să contribuie la protecția mediului pe teritoriul național va conta în proporție de 15%.

  • "În cadrul acestui factor de evaluare se punctează valoarea pe care ofertantul o va aloca pentru implementarea pe durata acordului-cadru centralizat a unui proiect care să aibă drept scop creşterea calităţii vieţii persoanelor care locuiesc în zona/zonele geografice naționale sau îmbunătăţirea mediului înconjurător arondat acestor zone. Ofertantul are dreptul de a alege/selecta localitatea/localităţile unde să deruleze aceste activităţi pentru implementarea proiectului.", se arată în anunțul de licitație.


Acordul-cadru se va semna cu maximum 4 operatori 
care prezintă oferte admisibile. Contractele subsecvente vor fi atribuite fără reluarea competiţiei, iar încheierea şi implementarea acestora cade în sarcina autorităților beneficiare.

Operatorul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire al acordului-cadru centralizat va avea prioritate pentru încheierea contractelor subsecvente, se menționează în procedura de licitație.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 octombrie 2020. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.