O mare companie globală face concedieri în România. Dă afară 2.000 de oameni, în toată lumea. Compania olandeză AkzoNobel, cu producție în România, va elimina aproximativ 2.000 de locuri de muncă în întreaga lume, pentru a reduce costurile și a îmbunătăți eficiența.
Reducerile reprezintă aproximativ 5,5% din forța de muncă globală a companiei și vor fi încheiate anul viitor.
O mare companie globală face concedieri în România. Dă afară 2.000 de oameni, în toată lumea
Pozițiile afectate vor include în mare parte structura de conducere, lucrătorii administrativi și angajații din departamentul financiar.
La începutul acestui an, compania a anunțat, de asemenea, planuri de a închide o unitate de producție a vopselei în municipalitatea Groot-Anmers, din Zuid-Holland. Alte fabrici din Irlanda și Zambia urmau să fie de asemenea închise.
Anul trecut, AkzoNobel a obținut un profit de 488 de milioane de euro, la venituri de 10,7 miliarde de euro. A câștigat 388 de milioane de euro, din venituri de 10,8 miliarde de euro, în anul 2022. În vara anului trecut,
Citeşte şi: Michelin face angajări în România. Câţi salariaţi vor avea în plus francezii? Ce stat pierde
AkzoNobel a semnat un acord de vânzare a activităților sale de producție de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România, către HIRSCH Porozell S.R.L. Unitatea de producție XPS a devenit parte a AkzoNobel, în urma achiziției companiei Fabryo, în luna octombrie a anului 2018.
AkzoNobel, companie înființată în anul 1646, cu sediul în Amsterdam, are în porotofoliu mărcile Alba, Astral, Bruguer, Coral, Dulux, Flexa, Inca, Levis, Marshall, Nordsjo, Sadolin, Sikkens și Vivechrome.
Citeşte şi: Economia germană s-ar putea contracta. De ce va fi afectată România
Akzo Nobel N.V. este o companie multinațională olandeză, activă în domeniul vopselelor decorative, coatings și chimicale de specialitate. Este cel mai mare producător de lacuri și vopsele din lume. Cu sediul central în Amsterdam, compania deține active în mai mult de 80 de țări și are aproximativ 50.000 de angajați.
În România, olandezii au cinci situri de producţie, la Cluj, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Bragadiru and Tunari in the Bucharest area.