Ministerul de Finanțe: Romprest a prejudiciat Sectorul 1 cu 243 de milioane de lei. DNA, sesizat

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.07.2021 - 11:16
Clotilde Armand Foto: Facebook

Un raport al ministerului de Finanțe, publicat de Primăria Sectorului 1, arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243 milioane de lei în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate sau pentru efectuarea unor servicii inexistente în contractul cu primăria sectorului.

SHARE

Controlul a fost declanșat în noiembrie 2020 și realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din cadrul ministerului de Finanțe.

Citește și: Predoiu, răspuns dur la acuzațiile lui Daniel Morar: i-ar fi „topit“ lui Kovesi sute de dosare

Procesul verbal al controlului a fost aprobat de premierul Florin Cîțu, în calitate de ministru interimar al Finanțelor.

Citește și: VIDEO Cum îl protejează interlopul Vali Nebunu pe Fulgy: Să-i trageți frâna de mână!

Ministerul Finanțelor a sesizat DNA și a anexat la plângere raportul, finalizat luna aceasta.

Iată ce a constatat controlul Finanțelor:

- Prin Actul adițional nr. 11, fără număr de înregistrare la Primăria Sectorului 1 și la Romprest, încheiat în data de 16.09.2019, tarifele au fost modificate în sensul creșterii, fără bază legală și/sau contractuală. Consecința economică este reprezentată de prejudicii aduse fondurilor publice din bugetul local al Sectorului 1 în valoare de 243.896.931 lei. Sectorul 1 va recupera creanța bugetară în valoare de 243.896.931 lei, de la Romprest și de la persoanele răspunzătoare.

- În contextul în care Sector 1 a plătit către Romprest fără bază legală și contractuală, în sarcina Romprest regăsindu-se o creanță a bugetului local în valoare de 243.896.931 lei, reclamația Romprest, conform căreia Sector 1 nu ar raporta toate ca plăți restante valoarea tuturor facturilor emise, nu poate fi luată în calcul. 

Citește și: Fiica ambasadorului afgan la Islamabad, răpită și torturată. Ambasadorul Pakistanului, convocat

Clotilde Armand a făcut publice aceste concluzii joi, în ziua în care așteaptă ca Instituția Prefectului să decidă dacă va institui sau nu stare de alertă în Sectorul 1.

“Aceasta este realitatea, dragi locuitori. Pe cifre, pe date și pe fapte. Dacă unii au preferat să ascundă gunoiul sub preș, vă anunț că noi am început de când am sosit în primărie o curățenie sănătoasă. Voi înainta procesul verbal către DNA pentru că există deja un dosar. De asemenea, Direcția Economico-Financiară a înaintat către organele de urmărire penală raportul“, a scris Armand pe Facebook. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.