Lista modificărilor fiscale făcute de PSD la sfârșit de an

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.01.2019 - 10:45
Consilierul Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

O dată cu publicarea modificărilor la Codul Fiscal în Monitorul Oficial, au fost publicate alte 15 legi din domeniul economic, potrivit Hotnews.ro.

SHARE

Printre măsuri se numără: înființarea unui Fond de Dezvoltare și Investiții, menținerea punctului de pensie la 1.100 lei, până în luna august, aprobarea unui program pentru înființarea unor grădinițe cu program sportiv, dar și prevederea potrivit căreia orele lucrate de bugetari peste program vor fi recompensate doar cu timp liber. Persoanele care cotizează la un fond de pensii administrat privat pot opta, în baza unei cereri individuale, după cinci ani, să se tranfere la sistemul public de pensii. 

De asemenea, operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat aflați în sfera OUG nr. 26/2013 trebuie să virează în termen de 60 de zile de la aprobarea situațiilor financiare, ”sub formă de dividende”, procentul de 35% din sumele repartizate la alte rezerve, iar producătorii care se ocupă cu extragerea și vânzarea gazelor naturale extrase de pe teritoriul României sunt obligață să vândă cu prețul de 68 lei/MWh, cantitățile de gaze naturale rezultate către furnizori clienți finali eligibili. Această limitare a prețului de aplică în perioada 01 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.

Se mai înființează și Fondul de finanțare a contractelor de parteneriat public-privat, utilizat pentru cofinanțarea programelor dezvoltate în parteneriat public-privat. Finanțarea fondului se va face din sume repartizate de ordonatorii principali de credite, sume stabilite prin hotărâre de Guvern, în condiția legii bugetului de stat din anul respectiv, mai scrie Hotnews.ro. 

Citește și: OUG prin care se introduc noile taxe, publicată în Monitorul Oficial

Alte măsuri fiscale publicate în Monitorul Oficial îi vizează pe organizatorii de jocuri de noroc, care vor trebui să plătească, din ianuarie 2019, o taxă anuală reprezentând 2 la sută din totalul taxelor de participare încasate în anul anterior. Organizatorii de jocuri de noroc mai trebuie să cotizeze și pentru Oficiul Național al Jocurilor de Noroc, cu o contribuție între 1.000 și 5.000 de euro. 

Termenele de restituire a taxei de primă înmatriculare se prelungesc până la data de 30 iunie 2019.

O altă măsură se referă la restrângerea domeniilor în care pot fi angajați zilieri: agricultură, vânătoare și serivicii anee, silvicultură și pescuit. Se extinde categoria persoanelor fizice scutite de impozitul pe venitul din salarii, pentru salariați la care angajatorii desfășoară activități în sectorul construcțiilor. 

Citește și: Guvernul a adoptat ordonanța care a aruncat în aer economia. „Taxa pe lăcomie” introdusă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te