Investiție de 12 milioane de lei pentru lucrări la stația de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor

DE Bianca Iosef | 04.01.2023 - 16:51
Staţia de transfer a deşeurilor- Foto; FACEBOOK

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat finalizarea şi recepţia lucrărilor la staţia de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, în cadrul amplului proiect de gestionare a deşeurilor din judeţ.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Astfel, deşeurile colectate din 22 de localităţi ale judeţului, aflate în nord-estul judeţului şi în apropierea oraşului Târgu Bujor, vor fi aduse la această staţie de transfer, de unde, în containere de mare capacitate, vor fi duse la viitoarea staţie de tratare din municipiul Galaţi sau, în cazul deşeurilor reciclabile, la staţia de sortare de la Valea Mărului, arată comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Staţia de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor va reduce impactul deşeurilor asupra mediului, va eficientiza transportul deşeurilor, reducând astfel şi emisiile poluante asociate transportului, şi  va permite o utilizare mai bună a resurselor, inclusiv reducerea costurilor de gestionare a deşeurilor. Mai mult, pe lângă beneficiile sale de mediu, staţia de transfer va genera şi noi locuri de muncă pentru comunitatea locală.

Citește și: Șofer de BMW acuză polițiștii că au aprins semnalele acustice după ce au întors brusc și i-a lovit

Această importantă investiţie de la Târgu Bujor face parte din Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Galaţi, un proiect cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, aflat în plin proces de implementare. Până în acest moment, am finalizat deja lucrările la depozitul de deşeuri  de la Valea Mărului şi staţia de transfer de la Târgu Bujor, suntem aproape de recepţia lucrărilor de închidere a depozitului neconform de la Rateş (Tecuci), a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la staţiile de transfer şi de compostare a deşeurilor vegetale de la Tecuci şi suntem în plină licitaţie, singura de acest fel din ţară, pentru construirea în municipiul Galaţi a unei performante staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile şi reziduale, care va fi dotată cu un digestor şi o turbină pentru producerea energiei electrice din deşeuri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, conform sursei citate.

Citește și: Gigi Becali riscă să se întoarcă în pușcărie după ce a votat pentru familia tradițională

Investiţia de la Târgu Bujor, în valoare de 12.725.999 de lei, a presupus construirea unor hale metalice, amenajarea mai multor platforme betonate, achiziţionarea şi montarea liniilor tehnologice, implementarea unui sistem de înregistrare a mijloacelor de transport, amenajarea unor fluxuri speciale pentru deşeuri voluminoase, periculoase şi echipamente electrice, achiziţionarea mai multor utilaje şi containere, precum şi realizarea sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate, scrie News.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te