Insolvența Euroins: Asigurările PAID împotriva dezastrelor naturale rămân valabile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.03.2023 - 12:54
Insolvența Euroins: Asigurările PAID împotriva dezastrelor naturale rămân valabile. - Foto: Profimedia Images

Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă şi permite instrumentarea daunelor, chiar şi în situaţia în care distribuitorul intră în faliment, a anunţat Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

PAID aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de poliţe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari.

"Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliţă gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entităţi.

Citește și: OFICIAL Euroins este în insolvență. Guvernul promite sprijin pentru asigurații RCA

Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliţei.

PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii şi deţine cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în cuantum de un miliard de euro", a explicat directorul general al PAID, Nicoleta Radu.

Cum se instrumentează daunele PAID

În ceea ce priveşte instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, în situaţia în care distribuitorul poliţei nu va fi în măsură. În acest sens, compania pune la dispoziţia publicului numărul scurt 021 9930, apelabil non-stop, din orice reţea.

Citește și: Cum îți mai poți repara mașina în caz de accident cu RCA la Euroins, aflată la un pas de insolvență

"Ne vom asigura că nu există sincope în soluţionarea daunelor şi vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguraţilor, plata directă a dosarelor. Avem toată încrederea că timpii de plată vor rămâne rezonabili şi că toate dosarele de daună vor fi achitate", a concluzionat Nicoleta Radu.

În prezent sunt peste 1,9 milioane de locuinţe asigurate prin poliţa obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractată direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurări.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare - reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: Cutremur - Inundaţii - Alunecări de teren.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te