Se anunță un sezon slab pe litoralul românesc. Deși ne aflăm în plină vară, cu câteva excepții, în timpul săptămânii plajele și, implicit, stațiunile, sunt aproape goale, în contextul scumpirilor și a tăierii voucherelor de vacanță ale bugetarilor.
Iar hotelierii din Mamaia, de exemplu, spun că turiștii mănâncă din ce în ce mai mult din sacoșă, în cameră, ceea ce le provoacă pierderi, și sunt supărați de prezența supermarketurilor în stațiuni.
Citește și: „Bursa șezlongurilor” pe Litoral, la început de sezon: 35 lei - 150 lei, în funcție de stațiune
Niciunul nu vorbește, însă, de prețurile „exotice” la cazare, șezlonguri, restaurante, de raportul preț/calitate servicii net inferior celor din Bulgaria, Grecia sau Turcia.
Hotelierii din Mamaia, supărați pe supermarketuri, pentru că turiștii mănâncă din sacoșă în cameră
„Unitățile hoteliere au investit enorm, de luni de zile investim, suntem pregătiți din toate punctele de vedere (...)
Forța de muncă autentică ne lipsește cu desăvârșire. Suntem nevoiți să aducem angajați din Asia (...)
Citește și: Cât costă masa la „împinge tava” în Eforie? 20-24 lei – ciorba, 30-40 lei fel principal
Și mai avem o problemă. Aseară, la Lidl în Mamaia Nord era coadă. Avem toate supermarketurile în stațiuni, ceea ce nu e normal.
Atunci ce rol mai are ca eu să investesc? Vin cu sacoșa cu alimente, intră în camera de hotel, mănâncă cât pot”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța și om de afaceri care deţine complexul hotelier Steaua de Mare din Eforie Nord, hotelul Tomis din Mamaia şi hotelurile Oltenia și Pam Beach (fostul Muntenia) din Olimp.