Guvernul semnează cu SUA un memorandum pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

DE Mircea Marian | Actualizat: 09.10.2020 - 10:13
Ministrul Virgil Popescu și ambasadorul Zuckerman Foto: Facebook

Ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, care se află într-o vizită oficială în Statele Unite, va semna un acord prin care SUA se vor implica în proiectul finalizării reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, anunță site-ul e-nergia.ro. Fostul premier Ponta semnase cu China.

SHARE

Informația a fost făcută publică de ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman:

Mâine, ministrul Popescu se va întâlni cu secretarul Departamentului, Energiei, Brouillette, pentru a iniția un acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unui reactor nuclear și construirea a două reactoare noi la centrala nucleară Cernavodă din România. Acest proiect de 8 miliarde de dolari va fi o paradigmă pentru viitoarele proiecte de dezvoltare economică și energetică româno-americană.

Mai târziu în aceaași zi, ministrul Popescu se va întâlni cu președintele EximBank, Kimberley Reed, pentru a semna un memorandum de înțelegere pentru finanțarea proiectului nuclear Cernavodă și a altor proiecte din România. Pachetul de finanțare este cel mai mare pachet de finanțare primit vreodată de România până în prezent și indică încrederea pe care o au Statele Unite în partenerul și aliatul său de lungă durată și  Relația bilaterală Statele Unite – România nu a fost niciodată mai puternică”.

Premierul Ludovic Orban a dispus, la jumătatea lunii iulie, constituirea Comitetului de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, scrie e-nergia.ro. 

Comitetul este condus de ministrul Economiei, Virgil Popescu. Din componenţa organismului consultativ mai fac parte Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, şi Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului. “Obiectivele principale ale Comitetului sunt analiza, cristalizarea şi fundamentarea deciziilor strategice şi a măsurilor necesare pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă”, a anunțat atunci Guvernul

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.