FOTO&VIDEO Pe Autostrada Sebeș – Turda abia se asfaltează podul peste Mureș. PSD: Finalizată în 2016

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.04.2021 - 23:19

Doar jumătate din autostrada Sebeș – Turda a fost finalizată, deși lucrările trebuiau terminate în anul 2016. Probleme sunt pe primele două tronsoane.

SHARE

Citește și: VIDEO Autostrada București: avans de 6% pe 16 kilometri. Pe 86 km se stă. Inaugurări, după 2023

Pe loturile 3 și 4 (dinspre Turda) se circulă pe Autostradă. Probleme sunt pe primele două tronsoane unde amânările s-au ținut lanț. Ultimul termen pentru inaugurare este toamna lui 2021, dar există reale șanse să vorbim de 2022.

Pe Autostrada Sebeș – Turda abia se asfaltează podul peste Mureș.

Pe lotul 1 (dinspre Sebeș) lucrează italienii de la Impresa Pizzarotti care au ajuns la un stadiul al lucrărilor de 94,7% într-un proiect de peste jumătate de miliard de lei. Documentele CNAIR spun că porțiunea de autostradă va fi deschisă în aprilie 2021, dar acest lucru nu se va întâmpla.

Citește și: VIDEO Al doilea șantier se deschide pe Autostrada Sibiu – Pitești. Are 31 km și va fi gata în 2025

Lucrurile sunt și mai complicate pe lotul doi unde lucrează grecii de la Aktor aflați în mare întârziere. Lucrările pe cei 24 de kilometri de autostradă au ajuns la un stadiu de 81% pentru o lucrare de 550 milioane de lei. CNAIR spune că va inaugura autostrada în iunie 2021, misiune imposibilă.

Într-o filmare recentă, aiudinfo.ro anunță că „pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se asfaltează podul peste râul Mureș de la Rădești.

„Grecii de la Aktor au început astăzi să asfalteze podul peste râul Mureș din zona Rădești. După ce în prealabil au fost finalizate lucrările de realizare a membranei, astăzi a început să se toarne asfaltul, primul strat de protecție a izolației BA 8... Antreprenorul efectuează lucrări și în zona viitorului pod peste râul Mureș de la Sâncrai. Aici au fost finalizate lucrările de descărcare arheologică de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Pe podul rutier de la Sâncrai, camioanele constructorului pot deja circula, el fiind suprabetonat, iar unul dintre sensuri, calea 1, pe direcția Sebeș-Turda a fost hidroizolat”, scriu jurnaliștii.

Citește și: FOTO&VIDEO Drumul expres pe care Olguța îl promitea pentru 2016, gata în 2021. Cum arată cei 40 km

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda ar fi trebuit să înceapă în 2014 când s-au și anunțat câștigătorii licitației. Pe autostrada de 70 de kilometri ar fi trebuit să se circule din 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Primele două loturi din Autostradă s-au deschis abia în 2018.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.