FOTO&VIDEO Pasajul Oltenița de pe Centura Capitalei, 11% finalizat. Restul, până în septembrie 2022

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.04.2021 - 21:20

Lucrările avansează la pasajul Oltenița de pe Centura București după cum reiese dintr-un film realizat în urmă cu câteva zile. Potrivit monitorizării Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, lucrările la „amenjarea nod Rutier Olteniței” se află în grafic.

SHARE

„Imagini noi de pe șantierul Pasajului Olteniței, Centura București. Se lucrează la armarea și cofrarea pilelor aferente rampei spre Berceni și radierelor, pilelor și culeelor la rampele spre Olteniței și Glina. Se continuă relocarea utilităților pe întreg proiectul”, a scris Asociația Construim România care a realizat un video din dronă.

Citește și: FOTO&VIDEO Mobilizare impresionantă pe șantierul Drumului expres Craiova – Pitești. Finalizat, 2022

Potrivit monitorizării Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, lucrările la „amenjarea nod Rutier Olteniței” se află în stadiu de 11%, iar plata lucrărilor este de 20%. Lucrările vor fi finalizate în septembrie 2022.

Ce se contruiește

CNAIR SA a semnat contractul de Proiectare și execuție "Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 - Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190 ".

Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA.

Valoarea de semnare a contractului este de 169.508.442,60 lei fără T.V.A.

Durata contractului este de 150 luni începand de la data atribuirii contractului, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuție și 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Informaţii suplimentare:

Amenajarea nodului este denivelată și presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 și se termina la km 33+190 pe centura existent și include și sensul gratoriu de la km 35+450.

Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia București) și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.