EXCLUSIV Firma de pază a lui Firea, datoare 1,2 milioane lei la stat. ANAF i-a blocat conturile

DE Petru Zoltan | 07.06.2019 - 12:25
Paza proastă trece primejdia și mai rea/FOTO: Facebook.com

ANAF a blocat conturile Companiei Municipale de Pază și Securitate București, una din societățiile înființate ilegal din ordinul primarului Gabriela Firea. Motivul? Are o datorie de 1,2 milioane de lei la bugetul de stat. Banii reprezintă taxe neplătite pentru angajați și TVA.

SHARE

Informația a fost confirmată inițial de adjunctul Companiei de Pază, Sebastian Scarlat. Întrebat dacă este adevărat că firma municipalității are conturile blocate, Scarlat a declarat că nu poate răspunde la întrebare. Apoi a continuat: "!tiți că este adevărat! Nu am delegare să vorbesc pe subiectul acesta."

Directorul companiei de Pază, Alin Gherghina, a confirmat că firma pe care o conduce are conturile blocate. "Foarte adevărat că avem conturile blocate de ANAF. Avem de plătit 1,2 milioane lei taxe neplătite și TVA. Se va rezolva situația. Eu am ajuns în companie pe data de 3 (iunie - n.r.). În momentul de față fac verificări la toate departamentele și o să luăm măsuri în funcție de rezultate", a declarat Gherghina.

Consilierii generali USR și PNL nu se miră

Președintele USR București, consilierul general Roxana Wring a declarat pentru Newsweek România că majoritatea celor 21 de companii ale municipalității se află în criză de lichiditate. Adică, pe românește, nu au bani:

"Doar una sau două nu au fost pe pierdere la finalul anului fiscal 2018. Nu există nici un fel de transparență la aceste companii. Nu mă miră că au conturile blocate pentru că aceste companii nu sunt profitabile. Această companie de Pază este mult mai scumpă decât cele aflate pe piața liberă. Aceste companii ar trebui dizolvate pentru că au fost înființate nelegal."

La rândul său, consilierul Ciprian Ciucu a spus că era de așteptat ca această companie să urmeze metehnele din industria de pază: "Nici la companiile private nu prea se plătesc taxele la stat. Este o companie inficientă pentru că practică tarife mai mari față de oferta pieței. Această companie trebuie desființată pentru că e înființată ilegal."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -