Emil Boc, primarul Clujului: "Am pierdut foarte mult timp, lumea oricum a luat-o razna"

DE Florin Budescu | Actualizat: 31.07.2023 - 10:37
Emil Boc, primarul Clujului: "Am pierdut foarte mult timp" - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat la conferinţa "Reciclăm în România" că, în opinia sa, reciclarea este importantă pentru un mediu sănătos, slujbe bine plătite şi pentru economie. "Am pierdut foarte mult timp, lumea oricum a luat razna", a spus Boc.

SHARE

În mesajul transmis la conferinţa de la Cluj-Napoca, primarul a subliniat că reciclarea este o reîntoarcere la natură.

Exemplele privind reciclarea hârtiei şi a cartonului arătă cât de mult putem economisi din resurse, prin procesele de reciclare, comparativ cu producerea de noi materiale, din materii prime, a spus edilul.

Emil Boc, primarul Clujului: "Am pierdut foarte mult timp"

"Ne dăm seama fiecare dintre noi că nu mai e timp de pierdut. Oricum am pierdut foarte mult timp, lumea oricum a luat razna, scuzaţi-mi expresia mai puţin academică. Iar întoarcerea la natură este fundamentală.

Iar reciclarea este, de fapt, o reîntoarcere la natură, a lua presiunea de pe natură, pe care am dus-o la un nivel absolut inimaginabil. Şi atunci să nu ne mirăm că planeta şi că natura, odată afectată în asemenea manieră, se întoarce cu vijelii, cu caniculă, cu cutremure, cu inundaţii.

Atunci, până nu e prea târziu, trebuie să vedem ce facem fiecare dintre noi. Şi aici, acum, suntem la componenta aceasta de reciclare", a precizat Emil Boc.

Plasticul,  are problemă

Edilul a atras atenţia asupra gravei probleme a plasticului, subliniind impactul negativ pe care îl are asupra planetei şi sănătăţii noastre. Cu miliarde de sticle de plastic şi pungi folosite în fiecare an, reciclarea devine şi mai importantă pentru a combate poluarea şi contaminarea mediului înconjurător.

"Ştim că plasticul este cel mai nociv element. Din nefericire, el nu se descompune decât în sute de ani, ajunge în oceane, ajunge după aceea să se infiltreze în apă, ajunge în hrană, ajunge în organismul nostru şi noi ajungem la spital şi după aceea la cimitir. Îmi pare rău că sunt aşa de tranşant şi de direct.

Citeşte şi: VIDEO Cât costă să bei o cafea cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc. Un bărbat a dat 9.000 de lei

Asta e realitatea, la proporţia la care vorbim, la cifrele pe care le avem. Există mai mult plastic în ocean decât stele în Calea Lactee. Pentru romantici, e bine să aibă şi această imagine. Da, când ne uităm la Calea Lactee şi că e infinită în stele, să ştiţi că în oceane e mai mult plastic, de câte stele avem în Calea Lactee", a adăugat Emil Boc, conform Agerpres.

Importanţa reciclării

În plus, acesta a evidenţiat că reciclarea aduce avantaje în multiple domenii: protejarea mediului şi a sănătăţii noastre, generarea de noi locuri de muncă şi stimularea economiei.

"Reciclarea e importantă, în primul rând, pentru mediu şi sănătatea noastră. Doi: este important pentru slujbe. Gândiţi-vă că din această industrie se produc foarte multe slujbe bine plătite. Trei: e important pentru economie, pentru ceea ce înseamnă banii pe care să-i avem în buzunar.

Citeşte şi: Orban, atac la Emil Boc: „A luat PDL la 40% și l-a dus la 17% în trei ani. Acum dă lecții”

Deci, când aveţi cel puţin aceste trei avantaje, repet mediu sănătos, slujbe bine plătite şi bani în buzunar, cred că ar trebui să reflectăm mai mult asupra acestei necesităţi şi această conştiinţă ecologică de care vorbesc să capete tot mai mult dimensiuni", a conchis Emil Boc.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te