Eazy Asigurări, primul insurTech din România și din Europa Centrală și de Est

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.12.2022 - 16:10

Eazy Asigurări a primit pe 14 decembrie 2022 avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și a devenit primul insurTech din România și din Europa Centrală și de Est.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Fondatorul grupului Superbet, Sacha Dragic își extinde portofoliul de investiții în zona asigurărilor și investește, prin vehiculul său D Craig Holding, în primul insurtech din România și din Europa Centrală și de Est.

Eazy Asigurări a primit pe 14 decembrie 2022 avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), reglementatorul pieței de profil, la cinci luni de la depunerea documentației în vederea obținerii licenței de funcționare.

Consultantul întregului proces de licențiere și avizare a fost firma de avocatură Bulboaca & Asociații.

La conducerea companiei, ca președinte al Consiliului de Administrație, a fost adus Theodor Alexandrescu, unul dintre cei mai galonați executivi din piața de asigurări, cu o experiență de două decenii în cele mai mari companii de profil internaționale. Alexandrescu revine în România după opt ani petrecuți în Emiratele Arabe, unde a fost pe rând director în cadrul Zurich Insurance Company și Senior Vice President & CEO Metlife Gulf, respectiv Senior Vice President & EMEA Head of Retail în cadrul Metlife.  

“Pe tot parcursul carierei mele locale și internaționale, m-am asociat cu liderii momentului și ai schimbării, cu cei care au dovedit că au viziune și pun în centrul construcției lor clientul. Trecerea la era digitală în asigurări am trăit-o deja în Orientul Mijlociu și în Asia și sunt convins că este următoarea etapă care va duce la profesionalizarea pieței de asigurări din România. A venit momentul de a mă implica activ și de a contribui cu toată experiența acumulată în diferite geografii de-a lungul a peste 20 de ani în asigurări”,  a declarat Theodor Alexandrescu.

Poziția de director executiv este ocupată de Dan Filip, cu experiență în România și Olanda, fost Director Financiar în cadrul NN România și Head of Actuarial Casf-Flow Modelling la NN Rotterdam, la fel cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

Eazy Asigurări va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul polițelor obligatorii RCA. Obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid în piața locală de asigurări, iar ambiția este de a transforma noul insurtech într-un jucător regional într-un orizont de trei-cinci ani.

Un model de business complet nou

Atuurile noului jucător pe piața de asigurări țin în primul rând de modelul de business complet nou. 

“Îmi place să lucrez cu profesioniști validați local și internațional. Cu Theodor nu puteam rata oportunitatea de a aduce în România un model de business care își propune să catalizeze un ‘market disruption’ pe piața locală. Sectorul asigurărilor trebuie adus și în România în era high tech și asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea și digitalizarea pieței locale în acord cu un client modern obișnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”, a completat Sacha Dragic. 

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2020 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companiei românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

Dincolo de succesul Superbet, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te