Drumul Expres Craiova – Pitești, terminat după 2023. Olguța Vasilescu l-a promis pentru 2016

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.06.2020 - 14:47

Șirul de promisiuni fără temei al PSD pare să nu se termine.

SHARE

Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3”. Ofertantul desemnat caștigător este Asocierea dintre S.C. SA&PE, Spedition UMB și Tehnostrade, iar preţul de 670.717.330,94 Lei fără TVA.

În cel mai optimist scenariul, porțiunea din Drumul Expres Craiova – Pitești va fi terminată în 2023.

Ce zicea primarul Vasilescu în 2013  

Dragnea, Ponta și Olguța Vasilescu i-au asigurat, încă din 2013, pe locuitorii din sudul României că vor avea o șosea de mare viteză între Craiova și Pitești.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că au fost începute procedurile pentru construcția prin concesiune a autostrăzii Pitești- Craiova, lucrările urmând să înceapă în 2014, potrivit presei de la acea vreme.

"Am avut emoții că domnul Dragnea (ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, n.r.) ar putea să tragă autostrada de sud pe la Alexandria. Desigur, și aceea era bună pentru noi, însă mai importantă pentru noi este autostrada Pitești - Craiova, pentru că ne leagă de un alt oraș important pentru industria de mașini, iar Ford a cerut autostrada care să ne lege de Pitești", a declarat primarul Vasilescu în anul 2013.

Cum lucrările ar fi trebuit să dureze doi ani (așa cum prevede și contractul semnat azi n.red.), rezultă că primarul Vasilescu și guvernul Ponta și-au asumat finalizarea Autostrăzii Craiova – Pitești pentru 2016. Lucrările au început doar pe două din cele patru tronsoane.  
 

Urmează anii de contestații

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile  Slatina și Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.