Cum poţi să vinzi o maşină second-hand cu milioane de euro

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.06.2023 - 18:55
Maşină second-hand - Foto: Flickr/ Toby_Parsons

A cumpărat o mașină în anul 2011, marcă nobilă, din spiţa cailor de rasă, dar a uitat de ea în garajele sale vaste. A mers cu ea doar 4.800 de kilometri, iar acum cere 3.000.000 de euro, ca să o vândă. Maşina este foarte specială și aparține unei celebrităţi.

SHARE

Fernando Alonso, actualul pilot al celor de la Aston Martin, a cumpărat un Ferrari Enzo în 2011 și nu l-a folosit aproape deloc, iar acum vrea să-l vândă cu peste 3 milioane de euro.

Există simboluri ale vremurilor trecute care te însoțesc pentru întotdeauna. Ulterior, îți iei inima în dinți și îți propui să le lași în urmă.

Acest lucru îl va face și Fernando Alonso cu iubitul său Ferrari Enzo, un bolid fantastic, care va fi scos la licitație luni, 8 iunie, de Monaco Car Auctions.

Citeşte şi: Banii nu cumpără fericire. Șeful Ferrari se luptă cu mama sa pe moștenirea Agnelli de 20 de ani

Ferrari Enzo e una dintre cele mai sport mașini ale mărcii italiene, firmă care, de la mijlocul anilor 80, a dat cele mai bune vehicule, din punct de vedere al performanței și tehnologiei.

Mașina lui Fernando Alonso a fost fabricată între anii 2002 și 2004, însă nu se știe când a cumpărat-o pilotul de Formula 1, mai exact. Există o teorie, cum că plăcuțele de înmatriculare spaniole (cu literele HGZ) ar fi fost emise în noiembrie 2011.

Cu alte cuvinte, pilotul spaniol are bolidul de mai bine de 11 ani și jumătate. Specificațiile mașinii sunt absolut nemaipomenite: motor de 660 CV și V12, de 6.0 litri cilindree, îi permit bolidului să ruleze cu 350 km/h.

Citeşte şi: FOTO Un bogătaș și-a parcat Ferrari-ul în centrul Florenței, ca la București. Ce amendă a luat

Cântărește doar 1.255 kg și a avut parte de un tuning rafinat al șasiului (Michael Schumacher a colaborat), conform Prosport

Au existat doar 400 de exemplare în toată lumea, iar unele dintre acestea au ajuns la Eric Clapton, Nicolas Cage, Rod Stewart… și chiar la Papa Ioan Paul al II-lea (care a primit mașina ca dar, însă a scos-o la licitație în scopuri caritabile).

Bolidul lui Alonso este într-o stare impecabilă și are doar 4.800 km la bord. Mașina va fi supusă unei revizii și nu ne putem imagina altceva decât o funcționare perfectă a vehiculului.

Ca şi nouă

Cine va cumpăra mașina se va putea bucura de ea la capacitate maximă, iar asta pentru că este aproape ca nouă. Desigur, prețul acestui model de Ferrari ar putea depăși 3 milioane de euro, iar motivul sumei exorbitante este evident.

Mașina este o adevărată bijuterie, iar cine o va cumpăra va avea șansa să spună că deține fostul bolid al lui Fernando Alonso, celebrul pilot de curse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te