Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca, orașul exemplu în ceea ce privește buna administrare și atragerea de fonduri europene. La Cluj Napoca lucrurile se întâmplă așa cum își doresc clujenii, prin consultarea lor și alegerea proiectelor prioritare pentru comunitate.
Participanții la eveniment vor avea oportunitatea să poarte un dialog direct și aplicat despre administrația locală chiar cu Emil Boc, Primarul orașului Cluj-Napoca, invitat de onoare.
Forumul Administrației Inteligente reprezintă o excelentă oportunitate pentru primari, pentru ca vor vedea cum a reușit să se dezvolte orașul Cluj- Napoca, dar și pentru companii care au ocazia să își prezinte soluțiile tehnice de ultimă generație, care pot fi adoptate pentru o administrație modernă.
Vor fi organizate: o întâlnire la Primăria Cluj Napoca, două tururi ghidate în orașul Cluj Napoca pentru a vedea soluțiile implementate la fața locului și trei sesiuni de dezbateri despre soluții inteligente de reducere a consumului și implicit a costurilor pentru utilități, creșterea suprafețelor verzi, parcări inteligente, managementul traficului, iluminat inteligent, primaria digitală etc.
Forumul Administrației Inteligente va debuta în prima zi, pe 5 martie, cu întâlniri la Town Hall Debate, Cladirea Casino din Parcul Central Simion Barnuțiu și va avea invitat special pe
Mariya Gabriel, Comisar European Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.
Evenimentul va continua cu un scurt tur ghidat pus la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca și apoi cu deschiderea conferinței chiar la sediul Primăriei, unde vor participa Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, actual europarlamentar, Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, Gigel Jianu, primarul municipiului Motru și Violeta Vijulie, vicepreședinte Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
A doua zi, pe 6 martie, va fi realizată o vizită la Școala Profesională, în cadrul turneului de promovare a învățământului profesional și tehnic: ”Meseria face diferența”, cu participarea la nivel înalt a Ministerului Educației și Cercetării. Va urma un nou tur de vizitare a investițiilor din orașul Cluj-Napoca, cu ghid pus la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca.
Forumul va continua cu dezbateri pe teme de mobilitate si transport inteligent. Invitati vor fi Marius Bodea, deputat, consultant dezvoltare aeroporturi, Alin Mecleș, reprezentant UTI și conf. univ. dr. ing. ec. Florin Nemțanu, profesor Sisteme inteligente de transport, Universitatea Politehnică București.
Și pentru ca orașul Cluj Napoca este un bun exemplu de administrație care s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene, participanții vor avea ocazia să îi asculte pe Ovidiu Cîmpean, director Direcția Generală Comunicare, Dezvoltare locală și Management de proiecte, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte CJ Arad care vor discuta despre bunele practici în derularea proiectelor pe fonduri europene.
În ultima zi, pe 7 martie, se va discuta despre viitor care, pentru administrație nu poate fi decât digital. Vor participa la dezbatere Sabin Sărmaș, președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României, Cristin Popa, director executiv ANCOM - Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Călin Găbudean, consilier local, specialist IT.
Implementarea unor astfel de proiecte generează bunăstare pentru cetățeni și aduce beneficii tuturor. Forumul Administrației Inteligente – Orașele Viitorului promovează prin puterea exemplului dezvoltarea orașelor și pune față în față factorii de decizie din orașe cu furnizorii soluțiilor inteligente și societatea civilă
Persoanele care doresc să participe sunt rugate să transmită intenția la office@concordcom.ro