Chimcomplex Borzești SA anunță sinergii, optimizări și integrări la nivelul Grupului CRC

DE Newsweek România | Actualizat: 03.12.2021 - 19:32
Chimcomplex Borzești SA anunță sinergii, optimizări și integrări la nivelul Grupului CRC

Cel de-al treilea an al planului de creștere Chimcomplex Borzești S.A. 2018-2021 axat pe consolidare – consolidarea creșterii, performanței și inovației s-a finalizat cu succes.

SHARE

Următoarea etapă a strategiei pentru perioada 2021-2030 deschide un capitol nou din istoria Grupului CRC.   

Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit 3 ani de la achiziționarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive și concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, în economia circulară europeană” a declarat Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex.  

Pornind de la principiul specializării activităților companiilor din grup și înțelegând oportunitățile existente din această perspectivă, Chimcomplex intenționează aprofundarea și exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor și integrărilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (acronim al sintagmei Compania Română de Chimie).

Planul strategic al grupului CRC își propune, pe termen mediu și lung, să demareze și să optimizeze activitățile consacrate, precum și să organizeze tranziția către activități noi și activități strategice. Astfel, se are în vedere organizarea grupului CRC pe 8 divizii, astfel:

-         Divizia Chimică - va include platformele chimice Chimcomplex Borzești și Chimcomplex - Sucursala Vâlcea cu 22 de linii de producție în chimia organică și anorganică.

-         Divizia Energetica incluzând: 1. A6 Dej – cel mai mare producător național de energie verde din biomasă; 2. Activele adjudecate de Chimcomplex de la CET Govora SA – în reorganizare, pe care se intenționează dezvoltarea unui complex energetic de înaltă eficiență, ce însumează 4 grupuri a peste 200MW și prima fabrică de trigenerare din România.

-         Divizia Cercetare care va include trei centre de cercetare organizate în cadrul Chimcomplex – punct de lucru București, CRC Alchemy, Chimcomplex - Sucursala Vâlcea.

-         Divizia Trade și afaceri internaționale

-         Divizia Mentenanță și Servicii Suport incluzând, printre altele, companiile Sistemplast S.A. Rm. Vâlcea și A5 Impex SRL Onești.

-         Divizia Logistică și Transport – care va exploata oprtunitățile identificate și experiența unor companii cu tradiție afiliate;

-         Divizia Verde specializată în producerea de chimicale verzi, energie verde și hidrogen.

-         Divizia Albă concentrată pe afaceri de mediu.

„Vrem să vorbim despre Grupul CRC ca despre o centrală a chimiei, care va atrage noi companii în grupul său, parteneri și investitori, cu scopul de a-și consolida rolul de nucleu al industriei chimice din România și reper pentru industria cu capital românesc.” a mai declarat Adrian Dumitriu.

În linie cu obiectivele din următoarea perioadă, de recunoaștere a CRC ca un grup modern, inovator, cu un dinamism conectat la ritmul actual al economiei, imaginea sa este aliniată și din punct de vedere vizual la noile tendințe. Logoul CRC transmite prin componența sa forța și tradiția din industria chimică a României. Simbolul inspirat din combinația hexagonului – simbolul chimiei cu octaedru - elementul care compune Coloana Infinitului de Constantin Brâncuși devine astfel noua imagine a chimiei românești.

Următorul pas important din planul strategic al Chimcomplex este finalizarea, în perioada imediat următoare, a procesului de transfer pe piața principală a Bursei de Valori București la categoria 1.

Odată cu acest demers, compania intenționează tranzacționarea acțiunilor sub simbolul CRC, înlocuind CHOB. Investitorii vor fi informați în legătură cu pașii desfășurați în legătură cu cele de mai sus.  

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli.

Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.7 miliarde lei.

Articol susținut de Chimcomplex

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te