Cea mai mare fabrică Tesla din Europa. Unde se va afla aceasta

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.07.2023 - 12:31
Cea mai mare fabrică Tesla din Europa - Foto: Profimedia Images

Tesla se pregăteşte să construiaască celei mai mari fabrici de mașini din Europa Tesla. Firma a cerut aprobarea autorităților locale germane, pentru a face schimbări radicale la fabrica sa de lângă Berlin, un pas-cheie în planul său de extinfere germană.

SHARE

Este un plan de extindere a amplasamentului în cea mai mare fabrică de mașini din Europa.

La o zi după ce Tesla a încercat să aplaaneze îngrijorările locale cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, privind extinderea aceasta, documentele de aplicare publicate de ministerul local al Mediului și de către autoritatea de apă au arătat lista lungă de modificări pe care Tesla intenționează să le facă la uzină.

Cea mai mare fabrică Tesla din Europa

În cele din urmă, Tesla vrea să dubleze capacitatea la 1 milion de mașini pe an și 100 GWh de producție de baterii, la o uzină care ar produce chiar mai multe mașini decât cele produse de Volkswagen, la sediul său din Wolfsburg.

Modificările prezentate în cerere, care sunt doar prima dintre cele trei etape ale modificărilor, și includ construirea unui laborator de testare a celulelor bateriei și extinderea reciclării apei, ar trebui să devină operaționale în prima jumătate a anului 2024, potrivit documentelor.

Citeşte şi: Inventatorul automobilului în 1886, Mercedes, împrumută tehnologie Tesla pentru mașinile electrice

Modificările includ de asemenea extinderi sau modificări ale părților existente ale instalației, cum ar fi atelierul de presă și cel de vopsire, precum și construirea de noi elemente, cum ar fi o unitate de depozitare a materialelor, se arată în document.

Tesla s-a confruntat cu întârzieri considerabile, la data planificată de deschidere a fabricii, din cauza unui număr mare de obiecții depuse de cetățenii locali, în principal cu privire la impactul asupra mediului și utilizarea apei, conform Reuters.

Localnicii au până la jumătatea lunii septembrie să depună obiecții la cele mai recente propuneri.

Citeşte şi: În cât timp a ajuns o familie de români în Halkidiki cu o Tesla electrică? A alimentat de 3 ori

Pentru extindere, Tesla s-a angajat să nu folosească nici o capacitate suplimentară de apă , ci să recicleze cei 1,4 milioane de metri cubi de apă pe care este autorizată să îi folosească.

Fabrica ar avea o producție mai mare decât uzina Volkswagen, din Wolfsburg, care ar rămâne în urmă, cu o capacitate de 800.000 de vehicule și o producție de doar 400.000, anul trecut.

În prezent, Tesla produce aproximativ 5.000 de mașini pe săptămână, în Grunheide, și nu a furnizat un calendar pentru creșterea producției.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te