Bode: Anul trecut, media zilnică de pasageri pe aeroport era de circa 65.000, acum sunt 1800

DE Valentin Mirică | Actualizat: 17.06.2020 - 22:52
Foto: Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu reprezentanţii aeroporturilor din România, că "dacă anul trecut media zilnică de pasageri pe aeroport era de circa 65.000 de pasageri, astăzi suntem la 1.800 pasageri în luna mai".

SHARE

"Vorbim aici de scăderea cu 90-95% a activităţii pentru acest sector şi de aceea trebuie implementate urgent măsuri fie că privesc redeschiderea a traficului, reluarea curselor sau siguranţa traficului aerian", a spus Bode, citat de news.ro.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, Vetuţa Stănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii aeroporturilor din România, fiind discutată situaţia actuală din aviaţia românească, posibile măsuri fiscale pe care le pot folosi companiile aeriene sau aeroporturile, situaţia angajaţilor din acest domeniu şi eventuale scheme de ajutor necesare tuturor celor care activează în acest sector.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România a prezentat situaţia la zi a celor 16 aeroporturi din România, atât cele aflate sub autoritatea MTIC, cât şi cele în subordinea autorităţilor locale, precum şi măsurile punctuale care sunt necesare redresării acestui domeniu.

Discuţiile s-au concentrat pe impactul benefic pentru angajaţii şi angajatorii din domeniu care poate fi obţinut prin utilizarea unor instrumente precum: şomajul tehnic, modificarea Programului IMM Invest România, astfel încât şi aeroporturile să fie beneficiari, dar şi identificarea soluţiilor pentru ca aeroportul să poată să fie eligibil pentru toate instituţiile bancare.

"Cu toţii am înţeles că, dacă anul trecut media zilnică de pasageri pe aeroport era de circa 65.000 de pasageri, astăzi suntem la 1.800 pasageri în luna mai şi asta se observă în veniturile tuturor actorilor din aviaţie. De aceea doar prin dialogul direct, pe care l-am realizat şi astăzi, putem să găsim soluţii comune, indiferent că vin din partea guvernamentală sau din sectorul aviatic. Toţi avem acelaşi deziderat: aviaţia şi sprijinirea acestui sector afectat în perioada actuală. Vorbim aici de scăderea cu 90-95% a activităţii pentru acest sector şi de aceea trebuie implementate urgent măsuri fie că privesc redeschiderea a traficului, reluarea curselor sau siguranţa traficului aerian. Reluarea zborurilor către toate statele este un obiectiv important pe care îl voi susţine, indiferent de situaţie. Trebuie însă ca toate măsurile pe care le luăm să aibă ca factor determinat siguranţa sanitară fie că vorbim de pasageri, personalul companiilor aeriene sau al administraţiilor aeroportuare”, a declarat ministrul Lucian Bode, citat în comunicat.

Participanţii la discuţii au convenit cu privire la continuarea întâlnirilor în cadrul unui grup tehnic, coordonat de reprezentanţii MTIC, în care specialiştii din domeniu să identifice rapid un set de măsuri care să fie implementate pe termen scurt şi mediu în acest sector al economiei naţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te