Autoritățile se mai gândesc dacă deschid autostrada Sebeș - Turda pe 1 decembrie. 5 ani, întârzieri

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.11.2021 - 10:24
Autoritățile se mai gândesc dacă deschid autostrada Sebeș – Turda pe 1 decembrie. 5 ani, întârzieri

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda este finalizat în proporție de peste 90% și trebuia terminat în anul 2016.

SHARE

Presa a anunțat că de ziua Naţională, România va da în circulație prima autostradă terminată în întregime după Revoluție. Sebeș – Turda are doar 70 de kilometri, dar face legătura între două autostrăzi importante, care încă nu sunt neterminate: A1 și Autostrada Transilvania.

Citește și: VIDEO Pe 30 de kilometri din Autostrada Transilvania se lucrează și noaptea. Deschidere, 2023

Trei loturi ale autostrăzii au fost deja deschise. Mai puțin lotul doi, care are 24 de kilometri, și unde constructorul a întâmpinat diverse probleme.

Citește și: FOTO&VIDEO Cum arată cei 9 km de pe Autostrada Transilvania, gata de inaugurare. S-a muncit 6 ani

Responsabili din Ministerul Transporturilor au spus, pentru Newsweek România, că așteaptă o decizie de la nivelul guvernului. Deocamdată nu este luată nicio hotărâre în privința deschiderii autostrăzii pe data de 1 decembrie.

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda ar fi trebuit să înceapă în 2014 când s-au și anunțat câștigătorii licitației. Pe autostrada de 70 de kilometri ar fi trebuit să se circule din 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Primele două loturi din Autostradă s-au deschis abia în 2018.

Ce spune Grindeanu despre autostradă

"Ştiu că în acest moment avem o situaţie pe lotul 2 Sebeş-Turda, situaţie dată de acei 1-2 kilometri de surpări şi aşa mai departe. Să ştiţi că în acest weekend o să plec cu maşina la Timişoara - şi nu e prima dată, cam o dată pe lună nu merg cu avionul, merg cu maşina şi conduc singur - şi o să fac şi un mic ocol singur, fără să ştie nimeni, să văd stadiul real al acestui lot 2, care - eu vă spun intenţia mea: am văzut anumite filmuleţe cu lotul 2. Dacă poate fi dat în folosinţă, chiar dacă pe un km sau doi se va circula pe un singur sens, vom da drumul.

Nu stăm să ne încurcăm... Cum, la fel, astăzi se dă drumul la Pasajul de la Mihăileşti... centura ocolitoare. Nu stăm....Ştiu că este o chestiune la ora 14:00. Ştiu că e concurs cine să meargă, cine să se ducă...

Nu o să merg, deşi sunt proiecte începute în 2017 - 2018. Nu sunt adeptul cu sobor de preoţi, cu tăieri de panglici şi cu chestiuni de acest tip. Astăzi, la ora 14:00, se dă drumul, fără tam-tam. Repet: datoria statului faţă de cetăţeni e mare. Nu e cazul de festivisme din acest punct de vedere", a spus Grindeanu, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.