Automobile Bavaria, cea mai mare rețea de dealeri BMW și MINI din ECE în 25 de ani

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.01.2019 - 21:58
Din MHS Holding fac parte Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility.

Cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est (ECE) continuă povestea de succes a BMW în România, începută în anul 1994. La 25 de ani de la înființare, Automobile Bavaria continuă să fie lider de piaţă, cu o creştere a vânzărilor de autovehicule noi BMW de 8%.

SHARE

În sfertul de veac de activitate, Automobile Bavaria a comercializat peste 45.000 de vehicule și a înregistrat peste 1.050.000 de clienți în atelierele de service autorizate BMW, MINI şi Rolls-Royce din România. Iar în anul 2018, Automobile Bavaria a contribuit din plin la succesul BMW pe piața autohtonă, înregistrând o creștere cu 8% a vânzărilor de automobile BMW (1.622 de unități), la care se adaugă 206 de unităţi MINI noi vândute. Cele 12 locaţii Automobile Bavaria, autorizate BMW şi MINI, au fost vizitate în 2018 de 56.154 de automobile, iar cifra de afaceri în zona de servicii a avut o creştere de 4,5 milioane euro. De asemenea, segmentul automobilelor  rulate, reprezentat  la  nivelul  Grupului de Bavaria  Used, a depăşit 1.000 de unităţi  livrate, creştere susținută de pachetele oferite la achiziţionarea unui autoturism second, istoricul certificat și garanţia de 24 de luni, dar și de flexibilitatea serviciilor de finantare.

MHS Holding, entitatea sub care operează Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri  de peste 387 milioane euro şi o creştere totală a vânzărilor de autovehicule noi cu 14% faţă de anul precedent, reprezentând peste 7600 de vehicule livrate la nivel european. Aceste cifre consolidează poziția de lider de piață a MHS Holding în ECE.

”Pentru 2019, avem ca obiectiv principal consolidarea poziţiei de lider în cadrul reţelei BMW din România, prin continuarea investiţiilor în modernizare şi implementarea celor mai noi standarde BMW la nivelul reţelei de service-uri, precum şi lansarea noilor modele BMW X7, BMW Seria 3, BMW Seria 7 pe piaţa din România”, a explicat Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group.

Joint venture cu Pappas Holding GmbH

Schmidt Automobile deţine cinci dealershipuri BMW în Germania şi un dealership Rolls-Royce la Munchen. Iar pentru a consolida poziția de lider de piață în Europa Centrală și de Est a MHS Holding, Michael Schmidt s-a aliat în Germania cu Pappas Holding GmbH vânzând 51% din Schmidt Automobile.

"Anul 2019 aduce o serie de schimbări şi investiţii importante la nivelul reţelei de dealeri BMW din Germania. Anul trecut am a încheiat un joint venture cu Pappas Holding GmbH, una dintre cei mai puternice companii din domeniul auto, din Europa, cu o cifră de afaceri anuală de 1,5 miliarde de eruo, fiind prezentă prin 40 dealeri în 4 ţări. Holdingul are în portofoliu 20 mărci auto și înregistrează vânzări anuale de peste 35.000 unități, cu peste 2.800 de angajați. Ei au desemnat noul CEO al companiei, în timp ce eu am desemnat noul CFO”, a explicat Michael Schmidt, în cadrul unei conferințe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te