Algeria, al treilea partener comercial al României în Africa

DE Newsweek România | Actualizat: 26.02.2019 - 14:21

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce, în perioada 24-27 februarie, o delegație a oamenilor de afaceri din România într-o misiune economică în Algeria.

SHARE

Update - Alger, 26 februarie, 2019: Delegația oficială CCIR, condusă de președintele Mihai Daraban, participă astăzi, 26 februarie, la deschiderea Forumului de afaceri România-Algeria.

În cadrul evenimentului au loc prezentările mediilor de afaceri din cele două state, în vederea promovării posibilelor căi de colaborare. Totodată, antreprenorii au acces la întâlniri B2B cu scopul de a lărgi baza de contacte cu posibili noi parteneri de afaceri.  

Cu această ocazie a avut loc ceremonia de semnare a acordului între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Camera de Comerț și Industrie a Algeriei (CACI). Acordul  prevede noile direcții de colaborare între cele două camere naționale.  

Totodată, în cadrul Forumului de afaceri România-Algeria, vor fi numiți cei doi noi copreședinți ai Grupul Oamenilor de Afaceri România-Algeria, care funcționează sub conducerea celor două camere de comerț și industrie naționale.

Update - Alger, 25 februarie 2019: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, conduce, în perioada 24-27 februarie, o delegație a oamenilor de afaceri din România într-o misiune economică în Algeria. Pe agenda de lucru a misiunii economice se află o serie de întâlniri importante cu factori de decizie din mediul politic și economic algerian, precum Ministrul Industriei, dl. Youcef Yousfi, Ministrul Comerțului, dl. Said Djellab, și președintele companiei naționale de cale ferată, dl. Slimane Bouchema.

Pe agenda de lucru a misiunii economice se află o serie de întâlniri importante cu factori de decizie din mediul politic și economic algerian, precum Ministrul Industriei, Youcef Yousfi, Ministrul Comerțului, dl. Said Djellab, și președintele companiei naționale de cale ferată, dl. Slimane Bouchema.

„Algeria a devenit al treilea partener comercial al României în Africa, după Maroc şi Egipt, țara noastră având un interes deosebit în ceea ce privește intensificarea și dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state.

Un domeniu important al cooperării bilaterale îl poate constitui sectorul energiei verzi şi regenerabile, România fiind printre ţările cele mai dezvoltate din Europa Centrală și de Est în domeniul eolian şi solar. Suntem interesați să cunoaștem posibilitățile economiei algeriene pentru a identifica produse ce pot fi importate pentru a echilibra balanța comercială”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.  

Programul misiunii economice cuprinde participarea la Forumul economic algeriano-român, în cadrul căruia va fi relansat Grupul oamenilor de afaceri România-Algeria. De asemenea, vor avea loc întâlniri bilaterale de afaceri cu companii algeriene, întâlniri organizate cu ajutorul Camerei de Comerț și Industrie a Algeriei (CACI), în funcție de profilul companiilor românești înscrise.  

În cursul zile de azi, delegația CCIR va avea o întâlnire cu Ministrul Industriei, dl. Youcef Yousf, precum și cu președintele CACI, dl. Mohamed Laid Benamour. De asemenea, președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, va avea o întrevedere cu cu Ministrul Comerțului, dl. Said Djellab.  

Potrivit datelor oferite de ONRC, valoarea totala a schimburilor comerciale dintre România și Algeria se ridica la sfârşitul lui 2018, la  286,4 milioane de euro. În România activează 74 de companii cu capital algerian, valoarea totală subscrisă fiind de aproape 115 mii euro.   Din datele vamei algeriene rezultă că România a exportat în anul 2017 produse în valoare de 623 mil. USD, respectiv o creștere de 9,3% față de 2016, ceea ce plasează țara noastră pe locul 7 la nivel european și locul 15 la nivel mondial.  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te