A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină?

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.10.2024 - 10:20
A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină? - Foto: Pexels/Engin Akyurt
A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină? - Foto: Pexels/Engin Akyurt

A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină? Prețurile carburanților auto au crescut din nou marți dimineață, la doar trei zile de la precedenta creștere de preț.

SHARE

A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină? Prețurile carburanților auto au crescut din nou marți dimineață, la doar trei zile de la precedenta creștere de preț. Este a treia scumpire consecutivă.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov, din București afișează un preț al benzinei standard de 6,99 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,06 lei pe litru.

A treia zi la rând de scumpire a preţului carburanţilor. Unde a ajuns litrul de benzină?

Așadar, față de de ziua precedentă, Petrom a crescut și prețul benzinei și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Este a treia scumpire consecutivă a carburanților. Precedenta a avut loc acum trei zile, când Petrom a crescut și prețul benzinei și pe cel al motorinei tot cu patru bani pe litru.

Mai devreme, pe 3 octombrie, compania petrolieră a crescut prețul benzinei cu trei bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Citeşte şi: Motorina şi benzina s-ar putea scumpi cu 160%. Trebuie să se întâmple un singur lucru în Orient

Scumpirile de la începutul lunii octombrie vin după o lungă perioadă în care au fost operate doar ieftiniri, care au făcut ca, de la finalul lunii iulie, până la începutul lunii octombrie, să se fi recuperat integral creșterea masivă de prețuri de la 1 iulie, generată de creșterea accizei impuse de Guvern.

Creșterea prețurilor la carburanți este determinată de creșterea cotațiilor la țiței, din ultima vreme, care se apropie din nou de nivelul de 80 de dolari pe baril, după ce scăzuseră sub 70 de dolari.

Motivul este de această dată situația din Orientul Mijlociu și mai ales temerile că aceasta ar putea escalada, ceea ce ar putea afecta aprovizionarea piețelor, conform Economica.net.

Citeşte şi: Încă o ieftinire a carburanţilor. Benzina şi motorina devin acum mai accesibile

Luni după-amiază, prețul petrolului a crescut cu aproape 3,5%, pe măsură ce traderii se așteaptă la un atac israelian împotriva Iranului.

Aceasta după ce săptămâna trecută valorile pentru ambele sortimente, Brent, de referință pentru Europa, și WTI, benchmarkul pentru America de Nord, au avansat cu peste 9%.

Este cel mai mult, într-o singură săptămână, de când cartelul OPEC+ a convenit să reducă semnificativ producția de petrol, în octombrie 2022. La ora redactării acestei știri, țițeiul Brent se tranzacționa cu circa 79,8 dolari pe baril, iar WTI cu 76 de dolari.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te