Vosganian și Tucă, câte 1.100 de lei de la ICR ca să recite o poezie

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.08.2020 - 08:52
Poetul Varujan Vosganian/FOTO: facebook.com

Institutul Cultural Român (ICR) a organizat, pe 24 iunie, un eveniment în curtea instituției. „Noaptea de muzică și poezie” a costat 113.500 lei și a fost coordonat de Direcția Centrul Cărții, structură a ICR condusă de Andrei Novac. A produs 5.000 de vizualizări pe Facebook.

SHARE

ICR a împărțit invitaților și 70 de onorarii, majoritatea în valoare de 1100 de lei fiecare, pentru ca autorii să recite cinci minute din creațiile proprii. 53 de poeți au recitat pe scena sau au trimis filme înregistrate pe telefon, în timp ce 11 reprezentanți de edituri au vorbit despre problemele breslei, arată un articol al investigative-report.ro.

În prima parte a sindrofiei au fost discutate tendințele actuale în ceea ce privește producția de carte și s-a vorbit despre „reinventarea aparițiilor editoriale”. Formația Krypton a interpretat „șlagăre cunoscute”, pentru 8.000 de lei, așa cum rezultă din documentele oficiale aprobate de Comitetul Director al ICR.

„Conferințele se vor desfășura în grădina ICR de la orele 11.00 – 12.30 si orele 13-14.30 și vor fi moderate de Andrei Novac, directorul Direcției Centrul Cărții. Aceste conferințe vin să demonstreze că, în aceste timpuri, literatura și producția de carte reprezintă polul către care scriitorii, editorii și cititorii se grupează pentru a promova atitudini, valori, perspective. Va interpreta șlagăre Ovidiu Mihăilescu”, se arată în proiectul propus aprobării de către Novac și acceptat de șeful ICR, Mirel Taloș.

„De la ora 18.00 pâna la ora 23.00 va avea loc partea a doua a evenimentului  „Noapte de muzică și poezie” care va consta într-un maraton de muzică și poezie. Peste 50 de scriitori contemporani vor recita poeme din creația proprie pe durata a 5 minute. Unii vor fi prezenți în grădina ICR, altii se vor înregistra și vor trimite filmulețe de 5 minute care vor fi proiectate pe un ecran. Momentele din grădină vor fi alternate cu proiecțiile pentru a nu crea aglomerație. Formația Krypton va interpreta câteva piese cunoscute”, se mai arată în proiectul propus aprobării Comitetului Director al ICR.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.