Victor Rebengiuc, înainte de împlinirea vârstei de 90 ani: Voi urca pe scenă cât mă țin puterile

DE Alex Darvari | 08.02.2023 - 12:50
Victor Rebengiuc - Foto: Youtube, Captura Video

Peste doar două zile Victor Rebengiuc va împlini vârsta de 90 de ani. El nu va renunța să joace pe scenă, deși unele declarații ales sale au fost interpretate în sensul că se va retrage la finalul acestei stagiuni,

SHARE

„În ceea ce privește teatrul, voi continua să joc! Voi urca pe scenă până în acea clipă în care voi simți că pot să fac asta bine, adică să joc. Nu am spus că voi juca doar până la finele actualei stagiuni. Nu, voi juca până atunci când voi simți că nu mă mai țin puterile. Dar, atât timp cât am putere în mine, cât sunt capabil, voi juca!”, s-a destăinuit actorul pentru Impact.ro

Actorul va împlini, joi, 90 de ani

„Ziua mea va fi una normală, fiindcă nu sunt adeptul marilor sărbătoriri. La noi, totul trebuie să fie o sărbătoare. Despre ziua mea nu pot spune mare lucru. O aștept și nu am vreo idee despre cum o să fie! Când împlinești 90 de ani te gândești poate că e o pacoste vârsta atinsă!”, susține el.

Ziua mea va fi una normală, fiindcă nu sunt adeptul marilor sărbătoriri. La noi, totul trebuie să fie o sărbătoare. Despre ziua mea nu pot spune mare lucru. O aștept și nu am vreo idee despre cum o să fie! Când împlinești 90 de ani te gândești poate că e o pacoste vârsta atinsă!”, susține el.

Citește și: Actorul român care așteaptă să moară. „Am rămas ultimul în generația mea. Va veni și rândul meu”

A anunțat că se retrage din viața publică

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, anunța în urmă cu câteva luni. Între timp, actorul s-a răzgândit.

Citeștește și: VIDEO Victor Rebengiuc se retrage din viața publică. La 89 de ani își anunță ultimul rol

Ce spune despre rolurile visat

"Eu nu am avut niciodată rolul visat, eu nu am avut roluri visate, pentru că am băgat de seamă că toţi cei care izbutesc să joace până la urmă un rol pe care-l visează multă, multă vreme eşuează. E clar că nu ştii ce îţi trebuie, nu ştii ce rol ţi se potriveşte, e clar, şi joci ce nu trebuie să joci. Şi atunci am zis: eu, ce mi se oferă, o să încerc să mă lupt cu el, cu ajutorul regizorului, şi poate iese bine. Dacă nu iese bine, e vina lui că m-a distribuit. (...) Întotdeauna am fost împotriva acelora care vroiau să mă fixeze într-un anumit tipar, să joc un anumit gen de personaje. (...) M-am luptat destul de tare cu regizorii care vroiau să mă fixeze, să-mi dea o anumită întrebuinţare. Eu vreau să acopăr, dacă se poate, toată paleta de roluri", a spus Victor Rebengiuc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te