VIDEO Primăria Braşov vrea să cumpere şi să reconstruiască Hanul de la Pietrele lui Solomon

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.07.2023 - 18:19
Primăria Braşov vrea să cumpere şi să reconstruiască Hanul de la Pietrele lui Solomon - Foto: Facebook/Allen Coliban

Primăria Braşov vrea să recupereze şi să reconstruiască Hanul de la Pietrele lui Solomon, o clădire de patrimoniu a oraşului, care în prezent este o ruină, anunţă primarul USR, Allen Coliban. "Vreau să punem în valoare acest obiectiv", afirmă Coliban.

SHARE

A venit momentul să recuperăm şi să reconstruim Hanul de la Pietrele lui Solomon. Vreau să punem în valoare acest obiectiv

Vreau ca locurile care sunt importante pentru memoria oraşului să redevină obiective pe harta Braşovului, să le punem în valoare şi să ne conservăm patrimoniul.

Primăria Braşov vrea să refacă Hanul de la Pietrele lui Solomon

E datoria noastră să ne reamintim şi să redescoperim trecutul”, a afirmat Allen Coliban, potrivit unui comunicat USR.

Primarul USR le va cere consilierilor locali să voteze pentru achiziţionarea zonei în care se află hanul, nu doar a ruinelor clădirii, ci şi a terenului din jur, a parcării şi sensului giratoriu de la Pietrele lui Solomon, care în prezent sunt în proprietate privată, şi a fondului forestier din zonă.

”Odată cu hanul rezolvăm două probleme majore. Toată partea de parcare şi sensul giratoriu din zonă sunt proprietate privată la ora actuală.

Citeşte şi: Cine îl concurează pe Drulă la șefia USR: primarul Coliban, deputați și un șofer de camion

Parte din fondul forestier de pe dealurile de aici face parte din acelaşi număr cadastral. Prin această achiziţie rezolvăm o problemă forestieră, întregim fondul forestier, rezolvăm o problemă de proprietate şi de infrastructură, cu tot ceea ce ţine de parcare şi de trama stradală, altfel autobuzele nici n-ar mai putea să întoarcă aici, şi totodată câştigăm acest element de patrimoniu, care este locaţia fostului han pe care va trebui să reconstruim”, a mai spus Allen Coliban, conform News.ro.

”Primarul USR continuă astfel recuperarea patrimoniului oraşului, după ce zilele trecute a scos lanţurile şi lacătele de pe Cetăţuia Braşovului, după încheierea procesului de predare-primire.

Citeşte şi: Coliban, edilul de Brașov, critică OUG privind urșii: Pasează responsabilitatea către nivelul local

După 7 ani de procese şi mii de semnături adunate de braşoveni pentru a-l opri pe fostul ministru Lucian Bode să o transforme în hotel pentru Poliţie, Cetăţuia Braşovului a revenit oficial în patrimoniul oraşului.

Allen Coliban vrea să atragă fonduri europene pentru a renova Cetatea şi a o reda oamenilor. Primarul USR a finalizat de asemenea, la sfârşitul anului trecut, renovarea fostei bănci săseşti din Braşov şi a transformat-o în Banca de Cultură Apollonia, cel mai amplu hub cultural al oraşului.

Banca de Cultură Apollonia a fost pusă la dispoziţia sectorului cultural din Braşov şi a devenit un spaţiu pentru expoziţii şi pentru evenimente culturale, un punct central al culturii braşovene, precizează USR.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te