Care sunt cele mai tari concerte din 2019

DE Newsweek România | Actualizat: 18.01.2019 - 10:24
METALLICA va concerta pe Arena Națională pe 14 august

România rămâne pe harta evenimentelor muzicale importante.

SHARE

Newsweek România a făcut o selecție a celor mai cunoscute formații și evenimente care vor putea fi urmărite pe parcursul acestui an.

Ianuarie

- Artistul german SCHILLER
(Christopher von Deylen) revine la București sâmbătă, pe 19 ianuarie 2019, la Arenele Romane, cu un show de sunet si lumini: „KLANGWELTEN”.

Amorhpis, Soilwork și Jinjer cântă pe 22 ianuarie 2019 la Arenele Romane (cort încălzit) în cadrul unui show METALHEAD. În deschidere vor cânta Nailed to Obscurity.

Februarie

David Duchovny, actorul principal din „Dosarele X” și „Californication” va sosi la București pentru a concerta alături de trupa sa la Sala Palatului pe 10 februarie 2019.

Alessandro Safina revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București pe 17 februarie 2019. Tenorul italian a cunoscut o creștere a popularității la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat - „Opera-Rock”- după cum îl numește el însuși.

Martie

Mariza revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București pe 6 martie 2019, de la ora 20:00. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „Mariza”, lansat anul acesta.

- „Perpetuum Jazz” este concertul pe care Traffic Strings îl va susține la Sala Radio pe 31 martie 2019, de la ora 19:00.

- Americanii de la Godsmack revin în Romania cu două concerte: pe 31 martie și 1 aprilie 2019 la Arenele Romane din București. Invitații speciali pentru showul de la București vor fi Like A Storm din Noua Zeelandă.

Aprilie

Goran Bregović revine la București pe 2 aprilie 2019 pentru un show în premieră: va cânta alături de o orchestră simfonică formată din 42 de artiști, 3 violoniști și un cor de 6 persoane. Evenimentul are loc la Sala Palatului.

André Rieu și orchestra sa Johann Strauss concertează pentru prima dată la Cluj-Napoca. „Regele Valsului” revine în România pentru 4 concerte pe BT Arena pe 4, 5, 6 și 7 aprilie 2019, în cadrul turneului său mondial de anul viitor. Fanii celebrului violonist se vor putea bucura de un mix de vals, muzică de film, musical, operă precum și de cele mai cunoscute hituri.

Bullet for my Valentine va concerta pe 8 aprilie a Arenele Romane.

- Pe 18 aprilie 2019, cunoscutul chitarist John McLaughlin concertează la Sala Palatului, alături de grupul său, 4th Dimension, eveniment prezentat de Twin Arts.

- Tenorul Mario Frangoulis sosește în premieră în România, la Sala Palatului pe 20 aprilie 2019, cu un concert memorabil. Artistul va cânta alături de Orchestra Simfonică București.

Mai

Lenny Kravitz revine în România pentru a concerta în premieră la Cluj-Napoca pe 6 mai. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă, fiind organizat de Emagic. Va face parte din turneul Raise Vibration Tour, ce va demara pe 26 aprilie, promovând noul album „Raise Vibration”.

Diskoteka Festival, evenimentul dedicat muzicii anilor ’80 și ’90, se va desfășura între 31 mai și 2 iunie 2019 la Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Festivalul va reuni peste 50 de artiști printre care Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Haddaway sau East 17.

Iunie

- Festivalul de muzică retro Forever Young va avea loc în perioada 21-23 iunie 2019 la Romexpo (parcarea C). Printre vedetele care au confirmat deja participarea la Forever Young Festival 2019 se numără C.C. Catch, Ace of Bace, Ice MC, Milli Vanilli, Baccara, Arabesque, Mr. President,
Captain Hollywood Project
.

Tom Jones va concerta în premieră într-un oraș din Transilvania. Cântărețul britanic revine în Romania pentru un concert la Cluj-Napoca pe
26 iunie 2019.

Disturbed va cânta în premieră în România pe 27 iunie 2019 la Arenele Romane din București.

Iulie

Whitesnake se întoarce în România pe 1 iulie 2019. David Coverdale și colegii săi vor susține un concert la Arenele Romane din București, în cadrul turneului mondial „Flesh & Blood World Tour”.

BON JOVI vor cânta în Piața Constituției pe 21 iulie

Ed Sheeran concertează în România pe Arena Națională din București pe 3 iulie 2019. Artistul care a cucerit milioane de fani cu piesele și colaborările sale aduce un show remarcabil în premieră în țara noastră, în cadrul turneului de promovare a albumului „Divide”.

- Cea de-a treia ediție a festivalului Neversea va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019 la Constanța pe plaja Neversea.

Slayer revine în România și susține ultimul show din carieră pe 10 iulie 2019 la Arenele Romane, în cadrul Metalhead Meeting 2019.

- Cea de-a șaptea ediție a festivalului Electric Castle va avea loc în perioada 17-21 iulie 2019 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. Headliner-ii ediției sunt Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars și Bring Me The Horizon.

Bon Jovi revine în România pe 21 iulie 2019, iar concertul va avea loc în Piața Constituției din București și face parte din turneul de promovare „This House Is Not For Sale”.

- Pentru prima oară în România, The Cure va concerta pe 22 iulie, în Piața Constituției. Alături de trupa britanică vor concerta și irlandezii post-rock God is an Astronaut.

The Cure va concerta pentru prima dată în România

Dream Theater (SUA) vor urca pe scena ARTmania Festival, ce va avea loc in perioada 26 - 27 iulie 2019, in Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului.

August

- Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est, va avea loc între 1 – 4 august 2019, la poalele Cetății Râșnov. Primele trupe confirmate sunt Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx și Korpiklaani.

- Cea de-a cincea ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în primul weekend din luna august,  mai exact între 1-4 august 2019.

- Cea de-a noua ediție a festivalului Summer Well va avea loc în perioada 10-11 august 2019, pe Domeniul Știrbey de la Buftea.

- Concertul Metallica va avea loc pe Arena Națională din București pe 14 august 2019. Evenimentul face parte din turneul „Worldwired Tour 2019”.

AWAKE Festival continuă cu cea de-a treia ediție ce va avea loc în perioada 15-18 august 2019, pe domeniul Teleki din satul Gornești, județul Mureș. Primele nume anunțate sunt Netsky, JP Cooper, Triggerfinger, De Staat și AJ Tracey.

- Britanicii de la TesseracT sunt confirmați pentru ediția din 2019 a festivalului Bucovina Rock Castle care se va desfășura în perioada 23-25 august 2019.

Status Quo revine la București cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 26 august 2019.

Septembrie

Discoteca ’80 ajunge la cea de-a treia ediție. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 21 septembrie 2019. Thomas Anders & Modern Talking Band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan vor concerta la Cluj.

Octombrie

Sarah Brightman revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București pe 21 octombrie 2019. Evenimentul face parte din turneul mondial de promovare a celui mai recent album, „HYMN”. Turneul cuprinde și un concert la Cluj-Napoca, pe 22 octombrie.

Informațiile folosite au fost preluate de pe site-ul www.infomusic.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te