VIDEO Prostia bate tehnologia: un român și-a făcut mașină „autonomă” cu o sticlă. S-a răsturnat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.11.2021 - 12:14
Prostia bate tehnologia: un român și-a făcut mașina „autonomă” cu o sticlă. S-a răsturnat. / Foto: captură video

Un român și-a luat mașină cu funcții de asistare la condus și a crezut că o poate tranforma în vehicul autonom, pentru a se lăuda pe internet, păcălindu-i senzorii de pe volan cu o sticlă cu apă. Mașina a rulat autonom câteva sute de metri pe autostradă și s-a răsturnat în șanț.

SHARE

În timp ce marii producători auto încă dezvoltă și testează fel de fel de sisteme de condus autonom, un român a crezut că rezolvă problema simplu, setând pilotul automat inteligent, cu funcție de păstrare a benzii de circulație, și păcălind senzorii de pe volan cu o sticlă de plastic, pentru a se lăuda prietenilor săi de pe internet.

Citește și: Fosta balerină Vica Blochina și-a făcut trei operații estetice, plus lifting-uri și injectări

După ce a și-a făcut mașina „autonomă”, românul a lăsat locul șoferului gol, trecând pe bancheta spate pentru a filma și a se lăuda mai bine. Atenție, limbajul folosit în filmuleț este licențios!

„Bă, ia să vă mai arăt ceva, bă, ia uitați bă aici cum se conduce, sunt în spate! Nu e nimeni la volan! Așa se conduce, din spate! Uitați-vă bă, nu e nimeni la volan. Se vede clar, da, suntem pe autostradă! Băi, ești nebun la cap! Știți cine conduce? Sticla asta de apă!", spune, printre altele, șoferul de pe bancheta spate în clip. 

Fiind pe autostradă, deși a început să bipăie cu toată puterea, mașina a reușit să parcurgă autonom câteva sute de metri cu o viteză de circa 100 km/h. În imagini se observă cum sistemul de păstrare a benzii de circulație intervine de câteva ori pentru a corecta traiectoria.

Citește și: Mașină full-hybrid, mild-hybrid sau plug-in hybrid?

Apoi, sistemul nefiind de condus autonom, ci de a asistare a șoferului, pierde controlul. Pare că schimbă banda, dar nu e așa. Pasagerul din dreapta încearcă să prindă volanul și să redreseze în ultimul moment, dar nu reușește. Mașina se răstoarnă „live” în șanțul de pe marginea autostrăzii.

În urma accidentului, cei doi ocupanți ai automobilului au scăpat nevătămați și, din fericire, nu au fost implicate și alte vehicule.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.