Tesla recheamă în service 1,6 milioane de mașini din China. Ce modele sunt vizate?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 05.01.2024 - 15:52
Tesla recheamă în service 1,6 milioane de mașini - Foto: Pixabay.com - cu rol ilustrativ

Tesla recheamă în service 1,6 milioane de mașini din China, la doar câteva zile după ce gigantul american a fost depășit la vânzări de automobile electrice de către compania chineză BYD. Motivul rechemării este legat de anumite probleme semnalate la software-ul anumitor modele.

SHARE

Tesla recheamă în service 1,6 milioane de mașini din China. Gigantul auto condus de Elon Musk a anunțat vestea la puține zile după ce firma americană a fost depășită la vânzări de vehicule electrice de compania chineză BYD.

Tesla recheamă în service 1,6 milioane de mașini din China. Ce modele sunt vizate?

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice în China, a anunțat vineri autoritatea de reglementare a pieței din această țară, marcând o nouă lovitură pentru firma americană la câteva zile după ce a fost depășită la vânzări de vehicule electrice de compania chineză BYD.

Rechemarea - declanșată de descoperirea unor probleme la funcțiile de conducere asistată și la sistemele de blocare a ușilor - va fi efectuată prin actualizări over-the-air (OTA) de la distanță ale software-ului mașinilor, menționează agenția AFP citată de barrons.com.

China este o componentă vitală în configurația globală a Tesla, atât ca piață mare de consum, cât și ca gazdă a unei importante uzine de producție în Shanghai.

Citește și: Războiul miliardarilor cu mașini electrice. Tesla lui Musk, detronată de chinezii împinși de Buffett

„Începând de acum, un total de 1.610.105 vehicule electrice importate Model S, Model X și Model 3, precum și vehicule electrice naționale Model 3 și Model Y cu date de producție între 26 august 2014 și 20 decembrie 2023 vor fi rechemate în service”, a precizat Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței (SAMR), potrivit sursei citate.

„Pentru vehiculele care intră în sfera de aplicare a acestei rechemări, atunci când funcția de direcție asistată automată este activată, șoferul poate utiliza în mod abuziv funcția de conducere asistată combinată de nivel doi, crescând riscul de coliziune a vehiculului și reprezentând un pericol pentru siguranță”, a mai transmis SAMR.

Rechemarea include, de asemenea, 7.538 de modele Tesla importate, fabricate între 26 octombrie 2022 și 16 noiembrie 2023, la care s-a constatat „o problemă la comenzile logice de deblocare a ușilor”.

În 2022, firma a rechemat aproape 128.000 de mașini în China din cauza unui defect la invertorul motorului din spate.

Iar luna trecută, Tesla a inițiat o rechemare în service a peste două milioane de vehicule în Statele Unite și Canada din cauza riscurilor asociate cu software-ul de pilot automat.

Cea mai recentă rechemare în China vine la doar câteva zile după ce concurentul local BYD a depășit Tesla pentru a deveni principalul furnizor mondial de vehicule electrice, potrivit datelor privind vânzările din trimestrul al patrulea.

Citește și: Ai mașină electrică de 45 de cai sau 500 de cai, plătești același RCA. O aberație „Made in Romania”!

Unitatea de producție de la Shanghai a Tesla - prima sa „gigafabrică” construită în străinătate - a livrat 947.000 de vehicule în 2023, a anunțat la începutul acestei săptămâni agenția de știri chineză de stat Xinhua.

China, cel mai mare poluator din lume, a încurajat puternic vânzările de vehicule electrice și hibride prin subvenții, urmărind ca până în 2035 majoritatea mașinilor să fie alimentate cu energie curată.

În timpul unei călătorii în China în primăvara anului trecut, șeful Tesla, Elon Musk, a lăudat „vitalitatea și promisiunea” țării.

El a declarat că „este dispus să continue să aprofundeze cooperarea reciproc avantajoasă”, potrivit unei note de lectură furnizate de Beijing.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te