Opel Combo Cargo, utilitara fără unghi mort

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.08.2019 - 16:58

Agil, economic, confortabil și cu un design plăcut, noul Opel Combo Cargo este o utilitară ușoară ultra-tehnologizată, fiind dotată inclusiv cu un sistem de camere video care elimină unghiul mort al oglinzilor retrovizoare.

SHARE

În special în cazul variantelor panel van închise, la efectuarea unui viraj la dreapta, șoferul are adesea probleme în detectarea pietonilor sau a bicicliștilor neatenți care vor să traverseze strada. Pentru aceste autovehicule utilitare, o privire sigură peste umăr nu este posibilă, precum în cazul autoturismelor. Din nefericire, în astfel de situații au loc adesea coliziuni în traficul urban aglomerat, în special între autovehicule comerciale ușoare sau camioane și alți participanți la trafic.

Conform studiilor realizate de Unfallforschung der Versicherer (Cercetarea accidentelor de către asigurătorii din Germania), circa 660 de bicicliști sunt răniți în fiecare an pe drumurile din Germania în urma coliziunilor cu camioane. Și acest număr nu include coliziunile cu modele utilitare de mici dimensiuni sau autoturisme. Prin intermediul camerei video panoramice pentru marșarier, Opel Combo Cargo oferă acum un sistem eficient pentru prevenirea apariției unei astfel de situații periculoase. De asemenea, sistemul afișează în câmpul vizual al șoferului obiecte care se apropie din lateral sau din spatele autovehiculului. Prin intermediul acestui sistem, unghiul mort nu mai este o problemă.

Sistemul de siguranță video al modelului care a câștigat premiul „International Van of the Year 2019” este alcătuit din două camere video care furnizează mai multe imagini din lateral și din partea din spate a autovehiculului. O cameră montată deasupra ușilor din spate monitorizează zona din spatele autovehiculului și afișează imaginea pe un ecran separat de 5 inch în timpul parcării, de exemplu. Imaginea poate fi comutată pentru o vedere apropiată în spate, imaginea afișată în mod normal de camera video, și una mai cuprinzătoare. Cea din urmă funcționează nu doar la cuplarea treptei de marșarier, ci și la deplasarea cu fața, când camera afișează o zonă între 4 și 30 de metri din spatele autovehiculului Combo Cargo pe un monitor separat.

Cea de-a doua cameră montată sub oglinda exterioară de pe partea pasagerului a modelului Combo Cargo îmbunătățește vizibilitatea de jur împrejur și, prin urmare, siguranța tuturor participanților la trafic. Aceasta poate fi activată ușor prin atingerea cu un deget a ecranului și afișează pe ecran zona laterală spate de pe partea pasagerului. Astfel, șoferul poate vedea imediat dacă în unghiul mort se află bicicliști sau pietoni. Acest lucru îi permite să efectueze în siguranță virajul la dreapta sau să aștepte până când biciclistul a trecut de autovehiculul Combo, prevenind vătămările corporale și pagubele materiale.

În plus, echipat cu multe alte sisteme de asistență, Opel Combo Cargo sporește nivelul de confort și siguranță în timpul conducerii, manevrării și transportării pasagerilor sau a obiectelor. Asistența la parcarea cu fața și cu spatele ajută la efectuarea relaxată a manevrelor de parcare. Iar sistemul cu senzori Flank Guard sprijină șoferul în timpul manevrelor la viteze mici. Acesta emite o avertizare în cazul unui risc de coliziune între o parte laterală a autovehiculului și un obstacol (stâlpi, bariere, pereți etc.), prevenind astfel lovirile și zgârieturile enervante și costisitoare. Semnalul vizual este însoțit de semnale sonore de avertizare, a căror frecvență crește pe măsură ce autovehiculul se apropie de un obstacol.

De asemenea, noul Combo Cargo este disponibil opțional cu tehnologii de top neobișnuite în acest segment al utilitarelor. Lista de dotări include de la tempomatul automat, funcția de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, până la sistemul de detectare a somnolenței șoferului, head-up display și sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip cu cinci moduri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te