Noul Volvo S60 – Prima suedeză fără diesel

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.06.2018 - 19:25

Suedezii se țin de cuvânt. Așa cum a promis, după break-ul V60, Volvo scoate la rampă noua sa berlină premium sportivă de clasă medie, S60, cu până la 405 cai putere sub capotă, dar fără niciun motor diesel în ofertă.

SHARE

Noul Volvo S60 este un S90 în miniatură, după rețeta aplicată cu succes și în cazul break-urilor V60/V90. Modelul este dezvoltat pe platforma modulară SPA, inaugurată de Volvo pe seria 90 și utilizată și de premiatul SUV XC60. Față de generația anterioară, berlina a crescut cu 12 centimetri în lungime (4,76 metri) și cu cinci centimetri în înălțime (1,43 metri), suedezii nepunând accentul pe o siluetă de coupe în patru sau cinci uși și păstrând arhitectura în trei volume. 

Premiera absolută o constituie absența unei motorizări diesel din ofertă. Dacă fratele break V60 oferă un D3 și un D4, de 150 CP și, respectiv, 190 CP, Volvo S60 pariază doar pe benzină și pe tehnologia hibridă. Pentru început, sunt disponibile două motoare pe benzină supraalimentate cu turbină și cu turbină și compresor, cuplate la un sistem hibrid plug-in. Hibridul plug-in T6 Twin Engine AWD generează combinat 340 CP, iar hibridul plug-in T8 Twin Engine, 405 CP – 317 CP scoate propulsorul convențional și 88 CP cel electric. Pe piața europeană, va fi oferit și un T5 de 250 CP. Iar cei mai sportivi vor putea opta pentru intervenția specialiștilor Polestar asupra T8-ului, pentru un total de 421 CP (în versiune americană).

Tehnologie de condus semi-autonom

Ca și V60-ul, Volvo S60 este pregătit pentru condusul semi-autonom cu sistemul opțional Pilot Assist, care oferă suport la virare, accelerare și frânare pe drumuri bine marcate la viteze de până la 130 km/h. Sistemul City Safety, de asistență la frânare, ajută șoferul să evite potențiale coliziuni și este singurul sistem de pe piață poate identific pietoni, bicicliști și animale mari. Pentru dată în segmentul sedan-urilor, City Safety folosește frânarea automată pentru a evita coliziunea cu mașinile din sens opus.

Sistemul de infotainment Volvo Cars Sensus Connect este perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto și 4G, și menține șoferii conectați în permanență. Sistemul este controlat cu ajutorul unei interfețe intuitive prin ecranul tactil central unde puteți vedea funcțiile mașinii, navigația, serviciile conectate și aplicațiile de entertainment.

Lansarea lui S60 a coincis cu inaugurarea noii fabrici Volvo din Charleston, Statele Unite, suedezii întorcându-se astfel în America de Nord după 20 de ani (Volvo a închis fabrica din Halifax, Canada, în 1998). Modelul va fi ”Made in USA”, ca și SUV-ul XC90. Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -