Noul Peugeot 508, un sedan radical cu alură de coupé în patru uși

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.04.2019 - 13:51

Cum sedanul tradițional de segment D a cunoscut o stagnare în ultimii patru ani, după mai mult de un deceniu de declin, pe piața europeană, Peugeot a schimbat radical rețeta noului 508, transformându-l într-un coupé de tip fastback cu cinci uși.

SHARE

La prima vedere, noul 508 surprinde prin forța expresivității și silueta dinamică. Înălțimeamașinii a fost redusă (abia atinge 1.40 m), iar liniile sale aerodinamice amintesc de stilul coupé. Partea frontală este impresionantă, chiar agresivă. Grila cadrilată elegantă cu inserții cromate se impune între blocurile optice Full LED inspirate de cele ale conceptului Peugeot Instinct.

Faimosul leu aflat în centrul grilei și indicativul modelului, 508, care se regăsește pe capotă, amintesc de predecesorii săi Peugeot 504 și Peugeot 504 coupé. Capota orizontală a fost coborâtă cât mai mult posibil pentru a accentua dinamismul mașinii, iar întreaga siluetă a fost concepută pentru a atrage privirile din orice unghi. Linia plafonului este joasă și elegantă, în stilul modelelor premium.

Sedanul este mai scurt decât vechiul model (lungime de 4,75 metri, față de 4,83 metri), pentru o manevrabilitate îmbunătățită. Suprafețele vitrate joase pun în valoare silueta modelului, accentuând portierele fără rame. Roțile au fost ajustate pentru a umple perfect pasajele roților, iar antena de plafon a fost eliminate în serviciul esteticii.

Partea din spate are un aspect puternic și modern, cu un bandou orizontal de culoare negru lucios care încadrează stopurile Full LED cu aspect tridimensional. Iluminate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte cu o intensitate adaptivă, acestea pun în evidență în mod constant semnătura celor trei gheare de leu. Iar evacuarea dublă cromată amplifică și mai mult stilul sportiv.

Habitaclu high-tech original

La bordul noului parcă pătrunzi în altă lume, una axată pe calitate și originalitate. Privirea este atrasă instantaneu de instrumentarul de bord spectaculos datorită ultimei versiuni a sistemului i-Cockpit. Componentele esențiale ale acestui sistem sunt: volan compact, ecran tactil HD capacitiv de 10 inch, în format 8/3, și head-up display cu ecran digital de rezoluție înaltă de 12.3 inch. În totalitate configurabil și personalizabil (șase moduri diferite de afișare), unitatea head-up display este poziționată deasupra volanului și afișează toate informațiile esențiale pentru condus în câmpul vizual al șoferului, pentru ca acesta să nu își ia privirea de la drum.

Ecranul tactil central se integrează perfect în planșa de bord, la aproximativ aceeași înălțime cu cu unitatea head-up display. Pe nivelul de echipare Active ecranul tactil are 8 inch, iar începând cu nivelul de echipare Allure acesta este în versiune High Definition de 10 inch. Cu ajutorul celor șapte butoane de tip pian pot fi controlate funcțiile mașinii, precum radio, aer condiționat, navigație, telefon, aplicații mobile, setările mașinii și i-Cockpit Amplify.

Noul Peugeot 508 propune, de asemenea, i-Cockpit® Amplify care, grație celor două ambianțe în totalitate personalizabile, Boost și Relax, este menit să trezească simțurile vizual (prin reglarea intensității iluminării ambientale și a culorilor ecranului) auditiv (setările ambianței muzicale) și tactil (prin scaunele dotate cu funcție de masaj multipunct). Funcția i-Cockpit Amplify controlează, de asemenea, funcțiile dinamice ale mașinii, prin selectorul modului de condus (ECO/Sport/Confort/Normal), precum și amortizarea, în cazul unui vehicul echipat cu suspensie electronică.

Scaunul șoferului (și al pasagerului, începând cu nivelul de echipare Allure Business) a obținut astfel eticheta AGR, care certifică ergonomia și posibilitățile de reglare, cu reglare în lungime și a înclinării spătarului, precum și suport lombar (reglare electrică pneumatică în 4 direcții). Scaunele sunt disponibile cu reglaje electrice în opt direcții, cu 2 memorizări posibile. Scaunele față de mari dimensiuni pot fi echipate, opțional, cu sistem de masaj pneumatic cu opt buzunare cu cinci programe de masaj diferite.

Spațiile de depozitare sunt numeroase, oferind un volum de depozitare de până la 32 litri, și sunt repartizate în tot habitaclul, alături de numeroase prize (4 prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile, disponibile începând cu nivelul de echipare Allure, o priză jack în cotieră și două prize de 12 V, dintre care una în portbagaj). Plafonul panoramic cu deschidere amplă este de tipul spoiler, iar sistemul audio premium este produs de Focal, faimoasa semnătură acustică franceză.

Noul 508 beneficiază de noua generație de motoare Euro 6.2 PureTech și BlueHDi (cu tehnologie SCR avansată). Există două motoare pe benzină noi dezvoltate de baza unității PureTech de 1.6 litri - PureTech 180 S&S EAT8 și PureTech 225 S&S EAT8 și patru unități diesel bazate pe motorizările BlueHDi de 1.5 litri și 2.0 litri: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 și BlueHDi 180 S&S EAT8.

Prețurile noului sedan pornesc de la 24.633 de euro, TVA inclus (pentru versiunea 508 Active 1.5 BlueHDi STT 130 CP BVM6).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te