FOTO Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane €

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.04.2024 - 12:39
Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane € - Foto: Facebook/Tiriac Collection
Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane € - Foto: Facebook/Tiriac Collection
Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane € - Foto: Facebook/Tiriac Collection

Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane €, e construită manual, are 1.063 cai putere și poate atinge o viteză maximă de 352 km/h.

SHARE

Cel mai tare muzeu auto din Europa și al treilea din lume, Țiriac Collection, de lângă București, a devenit și mai tare. Fostul mare tenisman și-a îmbogățit colecția cu un hypercar Mercedes-AMG ONE, cu tehnologie împrumutată direct din Formula 1. 

Citește și: VIDEO Un muzeu auto din România, cel mai tare din Europa și pe locul 3 la nivel mondial

Miliardarul Ion Țiriac și-a luat cea mai scumpă mașină hybrid din lume. Costă 2,8 milioane €

Mercedes a dezvoltat cea mai scumpă și mai performantă mașină hybrid de stradă, iar miliardarul pasionat de automobile Ion Țiriac și-a cumpărat exemplarul cu numărul 84 din cele numai 275 ce vor fi produse, pentru a-l expune la Țiriac Collection. Evident, e singurul Mercedes-AMG ONE din România.

Hypercar-ul AMG ONE este pus în mișcare de un sistem hybrid format dintr-un motor V6 turbo, de 1.6 litri, pe benzină, care urcă până la o turație de 11.000 rpm, dezvoltă peste 680 de cai și trebuie refăcut la fiecare 50.000 km, și 4 motoare electrice (unul dintre acestea e integrat în turbocharger, al doilea în motorul cu combustie internă, iar celelalte două antrenează roțile din față). Puterea totală dezvoltată de sistemul hybrid este de 1.063 cai. 

Citește și: Cine sunt cei 6 români care apar în „Top-ul Miliardarilor” 2024, realizat de Forbes, și câți bani au

„Pentru colecție, prezența unui AMG ONE înseamnă un mare plus, deoarece sunt puține astfel de mașini în lume și probabil nu multe dintre ele pot fi accesate de public.

AMG ONE - exemplarul cu numărul 84, dintr-o serie limitată de 275 de unități, se alătură celorlalte câteva sute de automobile pe care le-am colecționat de-a lungul timpului.

Ceea ce a început ca o pasiune personală s-a transformat într-o atracție foarte mare, inclusiv la nivel internațional, iar acest lucru este pentru mine o mare satisfacție”, a declarat Ion Țiriac.

Țiriac Collection, singura colectie din lume ce conține cele 6 Rolls Royce Phantom clasice produse pana în 1972

Țiriac Collection reprezintă un concept unic în Romania, fiind prima colecșie personală ce include modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începand cu anul 1899 până în prezent.

În galerie sunt expuse peste 150 din cele peste 300 de bijuterii pe roți ale miliardarului și forului mare  jucător de tenis Ion Tiriac.

Aici, pasionații pot admira sș singura colecție din lume ce contine cele 6 Rolls Royce Phantom clasice produse până în anul 1972.

Galeria Tiriac Collection a fost inaugurată în noiembrie 2013 și în prezent ocupă o suprafață de aproximativ 4.300 mp, aflându-se vizavi de aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

Cel mai vechi exponat al colecției este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, unul dintre cele doar 7 exemplare care mai există în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te