VIDEO Un muzeu auto din România, cel mai tare din Europa și pe locul 3 la nivel mondial

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.03.2024 - 12:06
Un muzeu auto din România, cel mai tare din Europa și pe locul 3 la nivel mondial - Foto: Facebook/Tiriac Collection

Un muzeu auto din România este cel mai tare din Europa și se află pe locul 3 la nivel mondial, potrivit unui clasament realizat de specialiștii britanici de la Auto Trader, pe baza analizării numărului de căutări pe Google și a scorurilor a 180 de muzee auto din întreaga lume.

SHARE

Auto Trader a realizat un top al celor mai căutate și mai bine cotate muzee auto din lume care merită vizitate în 2024, pe baza datelor colectate de motorul de căutare Google și de Google Maps, iar un muzeu auto din România este în pole position în Europa și pe locul 3 la nivel mondial, după două muzee din SUA.

Un muzeu auto din România, cel mai tare din Europa și pe locul 3 la nivel mondial

Conform analizei Auto Trader, cel mai tare muzeu auto din lume este Gilmore Car Museum din Michigan, SUA, cu un scor de 4,9 pe Google Maps și 177.600 de căutări pe Google. Pe locul doi, se a află Nethercutt Collection din California, SUA, tot cu un scor de 4,9, dar cu 97.200 de căutări. Iar podiumul este completat de Țiriac Collection. 

Țiriac Collection, cu un scor de 4,9 și 79.200 căutări pe Google este, potrivit analizei Auto Trader, cel mai bine cotat muzeu auto din Europa și al 3-lea din lume. 

Citește și: Recunoașteți mașina? A apărut în cel mai popular film românesc. Care este soarta ei?

Considerat cel mai mare muzeu de automobile din America de Nord, Gilmore Car Museum se mândrește cu peste 400 de vehicule de epocă și de colecție din toate timpurile. Iar Nethercutt Collection din California se laudă cu peste 250 de vehicule prestigioase, antice și exotice, printre care se numără "The Twenty Grand", una dintre cele mai valoroase mașini din lume, și Bugatti Type 51 Dubos, considerat unul dintre cele mai frumoase vehicule din lume.

Țiriac Collection, singura colectie din lume ce conține cele 6 Rolls Royce Phantom clasice produse pana în 1972

Țiriac Collection reprezintă un concept unic în Romania, fiind prima colecșie personală ce include modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începand cu anul 1899 până în prezent.

În galerie sunt expuse peste 150 din cele peste 300 de bijuterii pe roți ale miliardarului și forului mare  jucător de tenis Ion Tiriac.

Aici, pasionații pot admira sș singura colecție din lume ce contine cele 6 Rolls Royce Phantom clasice produse până în anul 1972.

Citește și: Averea ascunsă a lui Piedone. Se plimbă cu motoscuterul, deși are în garaj mașini de lux și de epocă

Galeria Tiriac Collection a fost inaugurată în noiembrie 2013 și în prezent ocupă o suprafață de aproximativ 4.300 mp, aflându-se vizavi de aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

Cel mai vechi exponat al colecției este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, unul dintre cele doar 7 exemplare care mai există în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te