FOTO BMW a reinventat „pantoful clovnului” și l-a prezentat la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.05.2023 - 10:00
Concept Touring Coupé - Foto: BMW
Concept Touring Coupé - Foto: BMW
Concept Touring Coupé - Foto: BMW
Concept Touring Coupé - Foto: BMW

Bavarezii au obiceiul să se joace din când în când cu design-ul și să șocheze. În 1997, de pildă, BMW a lansat modelul Z3 M Coupe, care a fost poreclit „pantoful clovnului”. Iar acum, la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023, a prezentat Z4 Concept Touring Coupé, urmașul său.

SHARE

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023, unul dintre cele mai importante și exclusiviste evenimente de profil din lume pentru autovehiculele clasice, alături de Pebble Beach, își deschide porțile sâmbătă, 20 mai. 

BMW a profitat de ocazie pentru a prezenta în premieră modială Concept Touring Coupé, un model unicat, cu două locuri și acoperiș rigid, în stil Zagato, pentru cei familiarizați cu modelele coupe create de celebra casă de design din Italia pentru constructori precum Aston Martin, Alfa Romeo, sau Maserati. 

Citește și: FOTO Un constănțean se plimbă cu Cadillac-ul 75 al actriței Greer Garson. L-a costat peste 30.000 €

BMW Design a reimaginat forma tradiţională a caroseriei unei maşini sport elegante, oferind automobilului un concept shooting brake.

În interior, suprafeţele din piele lucrate cu precizie de la producătorul italian Poltrona Frau creează o ambianţă de lux.

Compartimentul din spatele scaunelor oferă spaţiu amplu pentru depozitarea bagajelor pentru călătorii spontane; bagajul în sine a fost realizat tot ca o comandă exclusivă la atelierul de piele Schedoni din Modena.

Concept Touring Coupé celebrează plăcerea de a conduce originală. Nu va ajunge, însă, în producție ca Z3 M Coupe, alias „pantoful clovnului”

Premiera mondială a BMW Concept Touring Coupé la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 plasează automobilul într-un context istoric.

Înconjurat de modele clasice din istoria auto, care de decenii aduc bucurie deopotrivă proprietarilor şi privitorilor, această maşină unică va fi prezentată la Cernobbio (Italia) ca un tribut adus fascinaţiei atemporale pentru automobil.

Citește și: Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022 - Parada celor mai spectaculoase mașini clasice din lume

"BMW Concept Touring Coupé celebrează plăcerea de a conduce originală", a declarat Domagoj Dukec, directorul BMW Design.

"Un automobil extrem de emoţionant ca acesta arată că pasiunea pentru tot ceea ce este legat de plăcerea de a conduce a fost esenţială de-a lungul deceniilor şi va fi pentru viitor", a adăugat acesta.

BMW Concept Touring Coupé, o creaţie unică realizată manual, uneşte un concept de caroserie cu o tradiţie bogată cu tehnologia unei maşini sport moderne şi puriste.

Proporţiile şi numele său amintesc de BMW 328 Touring Coupé care în 1940 a câştigat cursa de anduranţă Mille Miglia.

Funcţionalitatea conceptului shooting-brake este o conexiune cu variantele de model BMW Seria 02 de la începutul anilor 1970, care prezentau "Touring" în numele lor pentru a le deosebi de sedan.

Stilul semnelor din spate şi din interiorul acestui automobil unic a fost inspirat de inscripţia de model a acestui predecesor istoric.

BMW Concept Touring Coupé este propulsat de un motor cu arhitectură etalon al mărcii BMW, cel cu şase cilindri dispuşi în linie, cu caracteristici de performanţă şi rafinament care confirmă statutul său de simbol al unei plăceri de a conduce pură şi nealterată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te