FOTO A adormit la volan și a făcut praf 7 mașini parcate. Păgubiții, disperați. RCA-ul e la Euroins

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.08.2023 - 09:41
A adormit la volan și a făcut praf 7 mașini parcate. Păgubiții, disperați. RCA-ul e la Euroins - Foto: dobrogea.tv

O Toyota cu numere de Suceava a intrat pe constrasens, pe o stradă din municipiul Constanța, și a făcut praf 7 mașini parcate, printre care și unele scumpe, gen BMW Seria 7 și VW Touareg. Șoferul vinovat, cu RCA la Euroins, ar fi adormit la la volan.

SHARE

Șapte mașini parcate pe strada Soveja din municipiul Constanța au fost avariate de un șofer care ar fi adormit la volan.

Martorii incidentului au declarat pentru reporterul Dobrogea TV că șoferul unei mașini marca Toyota, înmatriculată în Suceava, ar fi adormit la volan, a intrat pe contrasens și s-a izbit din plin în mașinile parcate.

Proprietarii mașinilor avariate sunt nemulțumiți de faptul că șoferul care a provocat pagubele are asigurarea mașinii încheiată la firma Euroins, aflată în insolvență.

Citește și: Ce se întâmplă cu despăgubirea victimelor accidentelor dacă asiguratorul este în insolvență

„La data de 13 august, în jurul orei 06.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Soveja, din municipiul Constanța, a avut loc un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 43 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit șapte vehicule parcate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a transmis IPJ Constanța, relatează dobrogea.tv.

Tamponarea urmează a fi soluționată, de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în termenul legal.

Citește și: După falimentul Euroins, grupul Eurohold se „reinventează” pe piața din România. Ce asigurări oferă

Poliţele RCA Euroins, mai sunt valabile până la 8 septembrie 2023. Despăgubirile, plătite de FGA

În termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare Euroins încetează de drept, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Termenul de 90 de zile se împlineşte la data de 8 septembrie 2023. 

șoferii asigurați la Euroins pot renunța oricând la asigurarea actuală și să încheie alta la un alt asigurător autorizat. Dacă nu există daune pe polița veche, șoferii vor putea să-și recupereze diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Pentru eventualitatea unui control în afara granițelor, important este ca polița RCA să fie valabilă, nefiind relevant pentru organul străin că asiguratorul a intrat într-o procedură de faliment, atâta timp cât polițele sunt încă valabile. Dincolo de 8 septembrie însă, șoferii ar trebui să poată prezenta o altă poliță de asigurare.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te