Renault a precizat că vânzarea se va face printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat către investitorii calificaţi, procedură care va începe imediat.
"Sumele rezultate de pe urma acestei vânzări vor permite Grupului Renault să accelereze procesul de reducere a gradului de îndatorare a activităţilor automobile", a informat grupul francez, adăugând că parteneriatul industrial dintre Renault şi Daimler rămâne nemodificat.
Decizie la telefon: Emiratele Arabe Unite investesc în premieră 10 miliarde de dolari în Israel
Daimler deține 3,1% din acțiunile Renault-Nissan
Preluarea unei participaţii la Daimler de către Renault datează din 2010. La acea dată, grupul german s-a asociat alianţei Renault-Nissan. Pe lângă unele proiecte comune, precum Twingo 3, noile Smart şi Mercedes Citan, acest parteneriat s-a tradus şi prin schimb de participaţii. Nissan deţine şi el 1,54% din acţiunile Daimler, în timp ce acesta din urmă controlează 3,1% din acţiunile celor doi aliaţi.
Vânzarea participaţiei la Daimler va ajuta Renault să îşi consolideze poziţia financiară după ce, în 2020, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unităţi.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
Elena Udrea cere judecătorilor să fie lăsată în libertate fiindcă va rămâne gravidă (surse presă)