De la mariaj, la concubinaj: Renault îşi vinde participaţia pe care o deţine la Daimler

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.03.2021 - 09:44
Renault îşi vinde participaţia pe care o deţine la Daimler. / Foto: electrive.com

Grupul Renault şi-a anunţat intenţia de a-şi vinde întreaga participaţie de 16,448 milioane de acţiuni, reprezentând 1,54% din capitalul grupului german Daimler AG, adăugând însă că îşi menţine parteneriatul cu producătorul automobilelor Mercedes-Benz, informează Bloomberg.

SHARE

Renault a precizat că vânzarea se va face printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat către investitorii calificaţi, procedură care va începe imediat.

"Sumele rezultate de pe urma acestei vânzări vor permite Grupului Renault să accelereze procesul de reducere a gradului de îndatorare a activităţilor automobile", a informat grupul francez, adăugând că parteneriatul industrial dintre Renault şi Daimler rămâne nemodificat.

Citește și:

Decizie la telefon: Emiratele Arabe Unite investesc în premieră 10 miliarde de dolari în Israel

Daimler deține 3,1% din acțiunile Renault-Nissan

Preluarea unei participaţii la Daimler de către Renault datează din 2010. La acea dată, grupul german s-a asociat alianţei Renault-Nissan. Pe lângă unele proiecte comune, precum Twingo 3, noile Smart şi Mercedes Citan, acest parteneriat s-a tradus şi prin schimb de participaţii. Nissan deţine şi el 1,54% din acţiunile Daimler, în timp ce acesta din urmă controlează 3,1% din acţiunile celor doi aliaţi.

Vânzarea participaţiei la Daimler va ajuta Renault să îşi consolideze poziţia financiară după ce, în 2020, Grupul Renault, proprietarul Dacia, a raportat pierderi record de opt milliarde de euro în condiţiile în care veniturile grupului au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3% până la 2,95 milioane unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Citește și:

Elena Udrea cere judecătorilor să fie lăsată în libertate fiindcă va rămâne gravidă (surse presă)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.